Celso Borges har varit en av norska Tippeligans stora stjärnor, men nu går kontraktet med Fredrikstad. I slutet av förra veckan blev AIK:s intresse för Borges känt. Costaricanen har firat triumfer i en släpande anfallsroll för den norska klubben, och intresset är stort - Borges har alternativ i Belgien och Österrike. Dessa värderas nu mot AIK.
 
- Vi har prioriterat att titta utanför Skandinavien och i nuläget finns det bud från några klubbar i Belgien och i Österrike, säger Borges agent Javier Cordon till FotbollDirekt.se, men tillägger sedan snabbt:  

- Men det är inte alls säkert att det blir så. Han är 23 år och det kan mycket väl vara bäst för hans utveckling att ta två år i Sverige och AIK. Hans ambition är förstås att spela på så hög nivå som möjligt, men man måste också väga in möjligheter till speltid och de kan vara större i Sverige.

Celso Borges var aktuell för belgiska Gent redan i somras men affären med Fredrikstad gick om intet då den norska klubben ville ha betalt för sin stjärna. Nu går han som Bosman och hans agent säger att man ska värdera det som finns på bordet en stund. Men han imponeras av AIK:s satsning.

- AIK har presenterat ett bra förslag, de har ett ambitiöst projekt och det är ett klart intressant alternativ. Vi får ta oss en ordentlig funderare.

När kommer ett beslut?

- Innan nyår måste vi ha bestämt oss, så två-tre veckor nånting.

Finns det några andra svenska klubbar som hört av sig?

- Nej, i Sverige är det bara AIK.  

Anton Zetterman