Print Dela på Facebook

Avstängd Danielsson missar landskamp

Modos Nicklas Danielsson missar ishockeylandskampen mot Tjeckien. Danielsson stängs av för en tackling på Joel Lundqvist. Modos Janos Hari stängs av i elitserien för att han skrikit åt domaren i en juniormatch. (TT)

Modoforwarden Nicklas Danielsson missar ishockeylandskampen på hemmaplan i Örnsköldsvik mot Tjeckien i Karjalaturneringen. På tisdagen kom beskedet att Danielsson stängs av i tre matcher, varav en omvandlas till böter på 11 000 kronor, för tacklingen mot huvudet på Frölundas Joel Lundqvist i förra veckan. Danielsson var automatiskt avstängd mot Färjestad i lördags – den andra matchen han missar blir Tre Kronors match mot Tjeckien på torsdag.

Även Modoforwarden Janos Hari stängs av tre matcher sedan han skrikit könsord till domaren under en juniormatch i början av november. Det skriver Expressen på nätet som tagit del av disciplinnämndens dom. 19-åringen skulle ha gjort A-landslagsdebut för Ungern i veckan men får nu stanna hemma. Hari missar även nästa veckas elitseriematcher mot HV71 och AIK.

Publicerad 2011-11-08

Sport

Laddar...