Här är allt om AIK:s nya provspelare

Två nya namn är med AIK under försäsongsträningen. Väsby-talangerna hyllas nu stort av sin förre tränare: "Inte en fråga om utan när han är i allsvenskan."

0 kommentarer

Robin Quaison och Sal Jobarteh - bägge födda 93 - så heter AIK:s provspelare från Väsby. Mikael Hjelmberg är tränare i samarbetsklubben Väsby och ser en stor framtid hos de unga mittfältarna han haft hand om.  

- De är med och startar upp med AIK nu, och så får vi se om de hakar sig kvar eller om det blir tillbaka till oss eller någon annan lösning. Men bägge har klar allsvensk potential, säger Hjelmberg till FotbollDirekt.se.

Robin Quaison var med i AIK:s matchtrupp i matchen mot IFK Göteborg i somras och Mikael Hjelmberg tror att det kan bli mer i år - även om steget från division 1 till AIK är stort så har Quaison tagit stora steg förut och Väsbytränaren säger att han rent av skulle bli förvånad om inte mittfältstalangen spelar allsvenskt i framtiden.

- Robin kom till oss i somras från AIK:s juniortrupp och var egentligen bara med oss på hösten matchmässigt. Men han formligen exploderade i utvecklingen och gjorde åtta mål på 13 starter för oss.

- Han är en offensivt lagd innermittfältare, hårt jobbande med offensiva kvaliteter, bra speluppfattning och gör mål och assist. Han har varit sämre defensivt men det har han utvecklat hos oss. Det är inte en fråga om utan när han är i allsvenskan.

Mikael Hjelmberg tycker att Quaison på sikt har saker att addera till dagens AIK-mittfält.

- De som är på innermittfältet nu, Åhman-Persson, Tjernström och Helgi Danielsson, de är främst defensivt inriktade. Robin har speluppfattning och fin passningsfot så han kan bidra på det sättet också. Men han behöver erfarenhet av tuffare matcher.

- Om han är lika tuff som Tjerna och Åhman-Persson? Jag ser honom inte som en tuff spelare, men han har en förmåga att få med sig bollen i duellsituationer och det är ju huvudsaken. Så visst, en bra duellspelare men kanske inte på det klassiska viset.  

Sal Jobarteh är precis som Quaison innermittfältare, men mer defensivt lagd. Hjelmberg tror att också Jobarteh har möjligheter till allsvenskan på sikt.

- En bolltrygg passningsspelare, som hart behövt utveckla sin taktiska förmåga defensivt, att placera sig rätt, styra mittfältet i presspel och ligga rätt. Men det har han gjort på senare tid och han är mycket bättre där nu.

- Framför allt är han uthållig och mobil, har en bra rörlighet och han styr mycket av uppbyggnadsspelet från den defensiva position han har på mittfältet. Där är han duktig. En allsvensk spelare i vardande? Ja över tid så tror jag att han kommer att kunna ta det steget.

Hur länge duon blir kvar hos AIK är alltså oklart men Hjelmberg känner att ynglingarna är i goda händer.

- Ja, hos Andreas Alm kommer de utvecklas, det känner jag ingen oro för alls. Det kommer bli bra för dem.

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <b>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter

Skulle varit tillbaka - men ingen Wilton i MFF

Ingen Figueiredo på dagens träning - nu irritation hos MFF: "Han är en vuxen människa och borde respektera att fullfölja sina åtaganden".

0 kommentarer

Tromsö mot snabbt Oremo-beslut

Lösning på gång för iskalle Dif-anfallaren?: "Vi kan inte vänta så mycket längre".

0 kommentarer

"Mr 100 procent" klar för Brann

Blir varken AIK eller Helsingborg för Markus Jonsson - skrivit på för norska toppklubben: "En spelare som vinner fotbollsmatcher för sina klubbar".

0 kommentarer

Svagt ÖSK-bud skrämmer Sarajevo-aktuell

Sarajevos Sedin Torlak ser inte ut att välja Örebro. ÖSK:s heta mittbacksspår påstås nu ha kallnat.

0 kommentarer

Hertha Berlin bekräftar Milosevic-intresse

Bundesligaklubben erkänner om AIK:s mittback: "En begåvad ung man - finns i våra planer".

1 kommentarer

Syrianska förlänger med nyckelspelare

Fjolårets nykomling Syrianska behöver all rutin laget kan få. Och på
söndagskvällen blev det klart att en av lagets kulturbärare fortsätter
en säsong till.

0 kommentarer

Turina stannar och hyllar AIK:s ledning

AIK:s Ivan Turina har ryktats vara på väg bort från AIK: ''Jag stannar. Tränarna här är de bästa jag någonsin haft och vi ska spela i Europa League''.

0 kommentarer

''Det här med Therns krav är uppförstorat''

Några krav om en skräddarsydd roll förstörde inte för Simon Thern i Helsingborg. MFF hugger inte en central roll i sten för supertalangen.

1 kommentarer

Norrköpings stjärna hotar att byta landslag

Astrit Ajdarevics namn verkar ha trillat ut ur Erik Hamréns huvud totalt. Nu kan mittfältaren byta landslag i framtiden.

5 kommentarer