Publiksiffran – 20557 åskådare – var bra. Resten inte mycket att minnas.

0–0 mot Mjällby och ett enda skott på mål är underkänt för AIK som var allsvensk tvåa i fjol.

Det är självklart alldeles för tidigt att dra några stora växlar av resultatet, men efter förlusten (2-0) i supercupfinalen mot Helsingborg förra helgen och den mållösa premiären mot Mjällby är det uppenbart att AIK har svårt att göra mål.

Celso Borges, det haussade nyförvärvet från Fredrikstad, är smart och kommer att bli nyttig, men han är ingen utpräglad avslutare. Gabriel Özkan, som fick chansen från start bredvid Borges, såg vilsen ut, mittfältare som han normalt är. Viktor Lundberg kom in och visade vilja och spring i benen, men inte heller han är en straffområdesspelare.

Efter flera rockader i andra halvlek verkade det som om AIK-tränaren Andreas Alm började hitta rätt. In kom Alhassan ”Crespo” Kamara som var riktigt bra på försäsongen. Han är en naturlig forward med näsa för mål, och med honom och Borges kan det kanske lossna framåt.

AIK saknar också en spelfördelare på mitten, där Helgi Danielsson och Daniel Tjernström slet förtjänstfullt men ingen av dem är en kreativ kraft som kan dyrka upp ett försvar. På kanterna varvade både Lalawéle Atakora och Martin Mutumba alldeles för mycket högt och lågt.