Totalbevakning av svensk och internationell sport - Eurosport
Följ Eurosport på FacebookGet all the latest sports news directly on your wall 
På Eurosport Player
 U19-EM i fotbollTitta nu 
 Tour de France - LIVE i juliTitta nu 
Just nu på Eurosport
 • 19:43 Boxning
  Boxning: Bigger's Better
 • 19:30 Nyheter
  Nyheter: Eurosport 2 News
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Kritiserad Borges: "Jag pratar inte om mig själv"

Han har ifrågasatts och kallats flopp. Men när Celso Borges blev matchhjälte tog han inte chansen att slå tillbaka mot kritikerna. "Det här var bra för laget", säger han till eurosport.se.

 
Borges AIK:s matchhjälte - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Efter 0-4 mot Malmö FF i förra omgången kom AIK hem till Råsunda för att visa att de kunde resa sig igen. Det gjorde de. Tre poäng och den ifrågasatta stjärnvärvningen Celso Borges var den som visade vägen genom att göra 1-0 på nick och sedan genom att döda matchen och skriva dit slutresultatet med sitt 3-1-mål.

- Vi gjorde det bra. Vi gjorde vår grej. Vi startade på bästa sätt och vi kunde ta med oss de tre poängen, säger Borges.

Han fortsätter:

- Det var en tuff vecka. Det var inte lätt, men det är sådant som gör ett lag starkare. Det är efter förluster som man ser vilka som är vinnare. Laget har lyft sig och att göra två mål de första fem minuterna visade mentaliteten hos hela AIK, även hos fansen och coacherna.

Berätta om målen?

- Det första målet är något vi har övat på länge. Vi vill göra fler mål på fasta situationer. Det andra målet var ett bra gruppsamarbete.

Borges vill inte säga något om sin egen insats. Knappt ens vid 3-1-målet då han iskallt i friläge rundade Christoffer Källqvist, höll inne skottet och lät backen glidtackla bort sig, för att sedan rulla in den i öppet mål.

- Jag hade mycket tid att tänka. Det är en typisk situation och för vem som helst som skulle befinna sig i det läget hade gjort samma sak. Det var DG:s fina boll som gjorde det, säger han och berömmer alltså istället passningsläggaren Daniel Gustavsson.

Hur viktigt var det här för dig?

- Det är viktigt för laget att vinna. Det är det jag vill säga. Målen är viktiga för att vi kan lägga till tre poäng i tabellen efter en förlust.

Men för dig personligen?

- Jag pratar inte om mig själv personligen. För mig är det bra att vi vinner.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 
Kommentera artikeln
 
0 kommentarer
Publicera
 

You are logged in as administrator

 • Your publications will be displayed as such
 • You can delete abusive comments
 • Your abuse report will banish immediatly the user
   
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil