- Han är en av de största talanger jag sett, säger klubbkompisen Niklas Backman.

Det var stappligt och styltigt emellanåt, rätt mycket upp och ned på kvalitetsskalan. Ungefär som det brukar se ut på landslagets vinterturnéer.

Försäsong, tunga ben, matchovana. Med mera.

- Det var blandat, men jag hade inte räknat med något annat, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Men det finns alltid godbitar. Om man vill se dem.

Ingen som följde finalen i King's Cup mot Finland - 3-0 (1-0) - på tv hemma på lördagsförmiddagen kan ha missat Robin Quaisons 20 minuter på planen. Genombrott i landslaget? Det är förstås att ta i. En föraning om vad som månde bliva? Mer så. 19-åringen från AIK bjöd på ett nytt succéinhopp, kryddat med ett klassmål, bara fyra minuter efter att han avlöst Ivo Pekalski på det centrala mittfältet.

Det var Quaisons mål - för hela slanten.

- Jag bröt en passning, fick bollen lite långt i från mig. Jag tunnlade deras mittfältare och tänkte passa, men dom ”stängde” passningen så jag sköt.

- Och så gick den in.

Ibland är det inte svårare. Om man kan.

Klubbkompisarna Niklas Backman och Daniel Majstorovic ser Quaison i träning varje dag. För dem kom hans uppvisning i Chiang Mai inte överraskande.

- Han är så där bra. Kan bli hur bra som helst. Det är bara upp till honom själv. Hans driv, det ser ut att gå sakta, men det går fort kan jag säga som tränar med honom. Jag har tränat med ganska många talanger men han är den största jag sett. Han är internationell i sitt spel. Bra skott och ett härligt driv. Han kan bli grym, säger Backman.

Daniel Majstorovic:

- Den killen har det mesta. Det internationella steget... han kan göra det lilla extra. Får han tid att utvecklats i rätt riktning och får huvudet med sig så kan han bli en riktig storspelare. En jättetalang. Honom ska vi ta vara på.

Erik Hamrén:

- Ni vet vad jag sade när jag tog ut laget. Jag fick frågor om varför han var med. Han har ”shining”. Det kan man väl minst sagt säga.

- En utstrålning jag gillar, en härlig kaxighet men med ödmjukhet. Han vill ta för sig. Det är roligt och sånt värmer extra i hjärtat.

Den som är mest cool och inte tycks bry sig om uppståndelsen? Robin Quaison.

- Det var roligt att få hoppa in, att jag fick chansen. Jag gjorde det bästa av det och gjorde mål, säger han.

TT: Dina klubbkompisar säger att du kan gå hela vägen och bli hur bra som helst. Stämmer det?

- Ja, det stämmer väl.

Vad hade du för förväntningar inför turnén?

- Jag tänkte inte så mycket. Jag hade inga förväntningar, men det har gått bra och det har varit jätteroligt. Finskarna (finländarna) var bra, men jag känner mig i form.

TT: Vad har du för mål framöver?

- Jag vet inte, jag har inte tänkt så mycket. Det är fem minuter sedan matchen tog slut. Vi får se.