Annons:

 

 
Stäng X
 
 
 
 
Talangen stannar i AIK
13-02-23 17:13 | Icehockeypojkar |

Robin Quaison slog igenom i allsvenskan i fotboll under 2012 och fick dessutom chansen i landslaget under januariturnén. Nu har 19-åringen bestämt sig för att förlänga kontraktet med AIK fram till 2015.


AIK var länge med och slogs om SM-guldet under 2012. Sakta men säkert smög Solnaklubben med de övriga topplagen i tabellen och när det bara återstod några omgångar av serien var det AIK, Elfsborg, Malmö FF och BK Häcken som gjorde upp om guldet. Det blev tillslut Boråsklubben som vann, men AIK bevisade att deras nya lagbygge har börjat ta form. Under hösten har laget dessutom imponerat i Europa League i matcher mot lag som PSV Eindhoven och den italienska storklubben Napoli. En av de spelare som fick sitt absoluta genombrott var mittfältaren Robin Quaison. Han kom egentligen från ingenstans och spelade på slutet till sig en ordinarie tröja i AIK. Den spelskicklige 19-åringen spås en lysande framtid och redan i somras fanns det stort intresse från utlandet, men han har själv sagt att han helst stannar kvar i Solnaklubben och fortsätter utvecklas i lugn takt.


Nu har han skrivit på ett nytt kontrakt som förverkligar hans ord. Robin Quaison tecknade under veckan på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2015. Det betyder att mittfältaren kommer vara en viktig spelare för AIK under de kommande åren där man siktar på att bli Sveriges och Skandinaviens största och bästa klubb. Om du hellre följer elitserien live i ishockey kan du göra det på bet365. AIK kommer från och med i år spela på den nya nationalarenan Friends Arena med en publikkapacitet på 50 000. Där spelar även det svenska landslaget och Robin Quasion fick under den årliga januariturnén chansen att debutera i Blågult. Han imponerade framför allt i matchen mot Finland där han byttes in och gjorde ett elegant mål. Efter turnén hyllades han av förbundskaptenen Erik Hamrén.

 

Kategoriserat som Träning
 

kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:

Sportblggen
 
 
 

Annons:

 

 

 

Annons: