Aftonbladet
Årets Dagstidning digitalt. Årets Nyhetssajt.

Talangen petas mot mästarna

Quaison, 19, bänkas: ”Spelarna ser allt vassare ut”

U21-landslagsmannen Robin Quaison får inte förtroende i premiären mot Elfsborg.   U21-landslagsmannen Robin Quaison får inte förtroende i premiären mot Elfsborg.

Allsvenskans största talang ställs åt sidan i premiären.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Robin Quaison, 19, att börja på bänken mot Elfsborg.

– De som varit här i veckan vet på ett ungefär hur det kan bli, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

STARKA NYFÖRVÄRV Tom Söderberg och Mohamed Bangura är två nyförvärv som Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson gläds åt. Det gör att klubben är favorit att försvara sitt mästerskapsguld från 2012.   STARKA NYFÖRVÄRV Tom Söderberg och Mohamed Bangura är två nyförvärv som Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson gläds åt. Det gör att klubben är favorit att försvara sitt mästerskapsguld från 2012.

I det allsvenska genrepet mot AIK mot HJK Helsingfors saknades Robin Quaison, som i stället mötte Kroatien med U21-landslaget.

I hans frånvaro spelade i stället Helgi Danielsson och Ibrahim Moro på innermittfältet – och den duon kommer att få fortsatt förtroende i premiären.

Danielsson/Moro lirar

Enligt Sportbladets uppgifter bildar Danielsson och Moro mittfält tillsammans med Nabil Bahoui (vänster) och Daniel Gustavsson (höger).

Quaison, som Sportbladet i lördags utnämnde till allsvenskans största talang, får alltså börja på bänken.

Tränaren Andreas Alm vill dock inte avslöja någon startelva, utan nöjer sig med en ledtråd.

”Bästa starten”

– Jag har elvan hyfsat klar för mig men jag får se när jag ger den till spelarna. Men de flesta spelarna har koll. Och de som har varit här i veckan vet på ett ungefär hur det kan bli, säger han när Sportbladet träffar honom innan avresan till Borås.

Hur ser du på premiären?

– Det är den bästa starten som man kan få. Mästarna på bortaplan, snacka om tydlig start.

Vad talar för att ni vinner?

– Att vi är ett bra lag, det är inte svårare än så. Och jag tycker att spelarna ser allt vassare ut. Det gäller bara att få ut allting.

Andreas Alm vill inte lägga någon större energi på Mohamed Banguras vara eller inte vara i matchen.

Skador i mittförsvaret

– Jag är mer inne på att stoppa Elfsborg än att stoppa honom. Det finns inget självändamål med att stoppa Mohamed. Men i stället för att stoppa Elfsborg så kanske vi ska straffa dem, säger han.

En lagdel där det kommer att bli mer diskussioner än på det centrala mittfältet är mittförsvaret. Både Niklas Backman och Daniel Majstorovic har problem med knäskador, varför Per Karlsson och Alexander Milosevic kommer att starta.

  • Skriv ut
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet

Aftonbladet TV

oj, vilken vecka! Avsnitt 10, säsong 5

Populära bildspel via Shootitlive