Derbygolfen

Idén med ett golfderby mot Djurgården uppkom 2009 och blev verklighet året därpå. Utgångspunkten var att hitta dels ett sätt att hitta stöd för våra respektive elitverksamheter och dels att låta våra proffs mäta krafterna med varandra. För att i ännu högre grad attrahera och locka sponsorer till tävlingen bestämdes att derbyt även skulle innehålla kända idrottsprofiler från de båda klubbarna.

Nu var deltagarna klara och sedan gällde det att hitta en kul, intressant och spännande spelform. Snabbt föll tankarna på spelformen i Ryder Cup som ju de allra flesta golfare verkligen gillar. Därför bestämdes att derbyt mellan Djurgården och AIK skulle spelas match över 27 hål varav 9 i foursome, 9 i bästboll och 9 hål i singel. En poäng för vinst och en halv för oavgjort. Lagen består av 4 proffs, 4 profiler och 8 sponsorer. Sponsorerna spelar med en profil och ett proffs i foursome och bästboll medan de avslutande singlarna spelas efter kategori dvs proffs möter proffs, profil möter profil och lagens vardera åtta sponsorer möter 

Derbygolfen 2024 hålls den 24-25:e september. Mer info kommer.

Derbygolfen 2023

Derbygolfen 2023 gick av stapeln den 4:e september på Frösåker GCC. Det blev en härlig dag följt av middag och övernattning på klubbens hotell. 

Tyvärr gick inte tävlingen AIK’s väg detta år då DIF tillslut vann med 16,5-15,5. Dock leder AIK den totala ställning med 9-5 sedan tävlingens premiär år 2010.