AIK enkelt till semifinal

I damernas slutspel ställdes AIK mot Hammarby IF i kvartsfinalen. Bäst i tre matcher är det som gäller. Efter en inledande seger på Zinkensdamm med 2-1 blev det en storseger i returen på Sollentunavallen, 7-0.

I damernas slutspel ställdes AIK mot Hammarby IF i kvartsfinalen. Bäst i tre matcher är det som gäller. Efter en inledande seger på Zinkensdamm med 2-1 blev det en storseger i returen på Sollentunavallen, 7-0. Det innebär att AIK är klart för semifinal och den spelas mot Haparandatornio med början på bortaplan 4/3.

Segt på Zinkens

Matchen på Zinkensdamm blev målmässigt jämn och Hammarby stretade på bra, men AIK hade övertaget. AIK missade en straff, friläge och vann hörnorna med 13-1. Siffrorna kunde således ha blivit större. Chris Delisle gjorde 1-0 efter en halvtimme och Hanna Brusberg ökade på till 2-0 efter 60 min innan Hammarby reducerade på slutet.

Storseger i returen

Returen på Sollentunavallen började trevande utan egentliga målchanser. Efter en halvtimme slog Anna Fosselius in en hörnretur och efter det var det egentligen ingen diskussion. Några minuter senare kommer Agnes Ortman igenom och sätter sitt första mål i AIK-tröjan, 2-0. Ytterligare några minuter senare händer samma sak, men då är det Elin Goude-Öhgren som blir fri, 3-0.

Matchen avgörs definitivt alldeles i början av andra perioden. Hanna Nygren gör 4-0 och Chris Delisle slår in en retur till 5-0. Matchens sista två mål kommer från Elin Goude-Öhgrens klubba i form av ett skott utifrån och en fin genomåkning av Linnea Larsson. Elin Goude-Öhgren blev således matchens ende tvåmålsskytt. AIK spelade stabilt och Linda Odén i målet hade en lugn dag. Närmast står nu en träningsmatch mot Spångas P16-lag på tur innan laget möter Haparandatornio uppe i Haparanda 4/3. Mötena med det laget kan bli tuffa, men AIK har vunnit de två som spelats tidigare under säsongen. Första hemmamötet (ev kan det bli en andra) spelas lördagen 7/3 på Sollentunavallen.