AIK förlorade derbyt

AIK tappade derbyt mot Djurgården

Idag har det spelats Stockholmsderby i handboll mellan AIK och Djurgården i Eriksdalshallen. Uppsnacket innan var att hemmalaget skulle fylla hallen medan gästerna hade det svårare pga krock med hockeyn. Det skulle visa sig att det blev ganska lagom med publik på plats.

Matchen började jämnt där lagen byter mål och spelar helt ok båda framåt och bakåt men tempot är väldigt lågt. AIK försöker få upp det men hemmalaget är duktiga på att dra ned det vilket gör att spelet aldrig riktigt lyfter.

Efter 25 minuter lyckas AIK rycka med 3 bollar till 11-14 genom att man nu lyckats dra upp tempot men lite slarv samt ett rött kort för AIK gör att hemmalaget lyckas tas sig tillbaka in i matchen igen och halvtidsresultatet stannar vid jämna 14-15.

Trots att man kommit av sig så leder AIK ändå fortfarande med 1 mål och kan man bara rida ut stormen i början av den andra halvleken där man få spela nästan 4 minuter med en man mindre på banan så ska man lyckas ta tillbaka initiativet igen.

Så blir det också och när AIK har ridit ut den inledande stormen på ett bra sätt så tar man åter tag i taktpinnen och trots några utvisningar så lyckas man ändå åter rycka i protokollet och efter 10 minuter av den andra halvleken står det 18-22.

Nu är åter känslan att AIK har kontroll på matchen men på 10 minuter lyckas AIK få 3 stycken utvisningar vilket Djurgården utnyttjar och åter år matchen jämn med 10 minuter kvar att spela.

Denna gång lyckas AIK inte komma tillbaka i förarsätet på samma sätt som de tidigare gångerna under matchen utan nu är det hemmalaget som spelar metodiskt och samlat medan AIK agerar stressat. Djurgården gör 4 mål och AIK endast 1 sista tio minuterna och matchen slutar 29-26 i en match som AIK hade i dryga 40 minuter man tappade till slut. Detta får man så klart se till att revanscherna sig för den första mars när lagen möts i Solna.