AIK Ungdomsboule

Detta är AIK Ungdomsboule:
Alla barn och ungdomar som vill hålla på med idrott, ska ha rätt och möjlighet att göra det. Det ska inte vara dyrt och kosta en massa pengar. Och det ska helst vara nära där man bor och går i skola

 

 

 

 

 

 

 

Det här är BOULE!

Boule är den stora franska nationalsporten och det är också en stor sport runt Medelhavet, med över en miljon tävlingslicenser. Det finns fler boulespelare med tävlingslicens i Frankrike, än det finns ishockeyspelare med tävlingslicens i Kanada. I Sverige finns det ca 20 000 medlemmar i landets bouleföreningar och 6 000 av dem har tävlingslicens. Det arrangeras DM, Sv Cupen, seriespel och SM + massor av roliga tävlingar runt om i landet.

Boule är en glad, trevlig och mycket social idrott. Man kan spela boule för nöjes skull, som motionsidrott eller som tävlingsidrott på elitnivå. De viktigaste reglerna lär man sig på fem minuter. Allt som sedan krävs är en grusplätt och några klot. Idrott blir inte enklare.

Kanske har du prövat på boule i skolan eller på sommaren med familjen. Boule är mycket mer än så. Boule en av ett 60-tal idrotter i Riksidrottsförbundet. Med AIK Ungdomsboule kan du spela boule året runt, när det passar dig och på den nivå du trivs bäst med.

 ALLA kan spela!

Alla kan spela boule. Man behöver inte vara stor, stark, snabb och duktig på idrott. Funktionshinder är inget hinder i vår sport. Alla som vill, får vara med. I vår sport spelar dessutom killar och tjejer tillsammans, ända upp på elitnivå.

 Det är INTE dyrt!

Att hålla på med idrott, kan vara dyrt. Ibland väldigt dyrt. Det är kläder, utrustning och dyra aktivitetsavgifter. Alla har inte råd. I Boule har alla råd. Allt som krävs är ett par klot och klot kan du låna av oss på träningarna. Aktivitetsavgiften är låg. Första året du är med i AIK Ungdomsboule, kostar det bara 50 kr. Andra året kostar det 100 kr. Aktivitetsavgiften är en försäkringsavgift, som är obligatorisk. Då har du försäkringsskydd till, från och under träningarna och våra aktiviteter. Mer behövs inte. Boule är en billig och rolig idrott. Idrott kan inte bli billigare.

Detta är AIK UNGDOMSBOULE

Alla barn och ungdomar som vill hålla på med idrott, ska ha rätt och möjlighet att göra det. Det ska inte vara dyrt och kosta en massa pengar. Och det ska helst vara nära där man bor och går i skola.

Men alla barn och ungdomar som vill hålla på idrott, vill inte göra det för att tävla och en dag bli elitidrottare. Många barn och ungdomar vill bara hålla på med idrott för att det är roligt och träffa kompisarna.

Allt det här är viktigt för oss i AIK Ungdomsboule. I samarbete med Solna Stad kommer vi till skolor och visar upp vår sport. Vi hjälper skolor som vill börja med Boule som elevidrott på skolan. Vi erbjuder Boule som regelbunden Fritis-/Fritisklubbsaktivitet. Vi hjälper de skolor som vill ha Bouleaktiviteter på Frilufts- och Idrottsdagar. Eller varför inte Skol-/Fritismästerskap som kul läsårsavslutning. Och vi hjälper de skolor som vill, att lära ut Boule till Idrottslärare och Fritidspedagoger.

Att lära sig spela boule är som att lära sig att simma – du har glädje av det hela livet och du behöver inte bli tävlingssimmare bara för att du lär dig simma. Det är denna livslånga glädje vi vill att du ska få upptäcka.

 

 

 

 

 

 

 

ALI vår ”fadder”

Ali Abdi Aden kom som ensamkommande barn från Somalia 2009. Boulen hjälpte honom in i det svenska samhället. 2011 tog han sitt första SM-guld. Sedan ett par år spelar han i Svenska Landslaget och har spelat både EM och VM för Sverige. Ali är AIK Ungdomsboules ”fadder” och glädjespruta. Han kommer att hälsa på oss då och då på träningarna, för att sprida bouleglädje och lära oss roliga saker.

Visst låter det INTRESSANT!

Vill du börja spela Boule med AIK Ungdomsboule? Vill du att AIK Ungdomsboule kommer till din skola? Vill du som är rektor eller lärare/pedagog att dina elever ska få ha Boule som rolig Fritidsaktivitet eller elevidrott på din skola? Eller varför inte Boule på Idrottsdagen?

I samarbete med Solna Stad erbjuder vi boule gratis till alla grundskolor och Fritids i Solna, på det sätt som passar er bäst. Hör av er till: ungdomsboule@aik.se

SommarlovsBOULE

Kom och prova på bästa sommarsporten. I sommar har vi sommarlovsboule ett par eftermiddagar i veckan, på boulebanorna vid Byparkens parklek (Huvudsta C). Det kostar 50 kr för hela sommaren och du är med så ofta du vill. Kloten lånar du av oss. Mer information hittar du i Solna Stads sommarlovskatalog eller om du går in på www.aik.se/boule när sommarlovet närmar sig.

För att vara med i AIK Ungdomsboule måste du vara medlem i AIK

  • Är du Gnagis- eller Juniormedlem i AIK, är aktivitetsavgiften bara 50 kr första året du är med. Du får låna klot på träningarna och du är försäkrad via Sv Bouleförbundet.
  • Är du inte medlem i AIK, så hjälper vi dig. Gnagis-medlemskap kostar 100 kr/år (barn upp till 13 år) och Juniormedlemskap (13 – 18 år) kostar 150 kr/år.
  • AIK Ungdomsboule har en skön sweatshirt som tränings- och fritidströja. Det är vårt basplagg som vi har på träningar och aktiviteter, och för att visa att vi är med i AIK Ungdomsboule och idrottar i Sveriges största och bästa idrottsklubb. Tröjan kostar ca 350 kr och du kan få dina initialer på tröjan. Vi har även andra kläder du kan komplettera med om du vill, t ex samma allvädersjacka som AIK Ungdomsfotboll. Genom AIK Ungdomsboule kan du naturligtvis köpa dina egna klot. Det är riktigt bra klot, håller i många, många år och de ligger i svart/gula klotväskor.
  • Mejla namn, adress och personnummer till ungdomsboule@aik.se och sätt in 50 kr på PlusGiro 600 635 -7 eller 150 kr/200 kr om du inte är Gnagis- eller Juniormedlem i AIK. Glöm inte att skriva vem betalningen gäller.

VÄLKOMMEN!

Allmänna Idrottsklubben

Publicerat den 4 maj, 2017