AIK Boule:

Tio år med AIK Boule 2008 – 2018

AIK Boule började sin resa på initiativ av Jonas Almquist efter ett boulederby mellan Kamratklubben Gamla AIK:are och AIK-Ringen, på försommaren 2008. Jonas fick med sig två andra kamrater i Gamla AIK:are, Mona Lyfors och Sven Antonsson.

SENASTE NYHETERNA
AIK Boule:

Förslag till Verksamhetsplan för AIK Bouleförening 2019

Sedan nystarten 2017 har vi snabbt vuxit som förening, till en förening med 30 tävlingslicenser med både unga, vuxna och veteranspelare. För att inte drabbas av växtvärk, kommer 2019 att vara ett år där vi stabiliserar verksamheten för att sedan kunna fortsätta att växa. Styrelsen har därför lagt ett ganska omfattande förslag till verksamhetsplan, mer omfattande än vad som är vanligt inom boulesporten. Alla punkter ska inte klaras av i år. En del punkter är processer som styrelse och medlemmar tillsammans, ska påbörja i år men kanske inte landa förrän 2020 eller 2021. Frågor som handlar om vår fortsatta färdriktning: vad vi vill vara som förening, vad vi vill vara som förening om fem år.

AIK Boule:

Verksamhetsberättelse 2018

2018 var ett aktivt år med många framgångar både sportsligen och för föreningen. Här följer verksamhetsberättelsen för 2018:

AIK Boule:

Kallelse till Årsmöte 2019

Söndagen den 14 april kl 11, håller AIK Bouleförening Årsmöte i Liljeholmshallen.

AIK Boule:

VM-spelare inspirerar till Boule i skolan

40 st högstadielever från skolor i Stockholm. Ingen av dem har provat boule förut. Nu får de under en dag, träna och spela tillsammans landslagsspelare. Allt webbsänds så att kompisar, syskon, föräldrar och andra kan följa vad eleverna är med om. Nio bouleklubbar samarbetar i arrangemanget och en av projektledarna är Jonas Almquist, ordförande i AIK Bouleförening.
– Boule är en rolig idrott där alla kan vara med. Det gör den perfekt som den breda skolidrotten. Det är det vi vill visa med den här dagen.

AIK Boule:

Silver i Klubb-DM för AIK-veteraner/+65 år

11-13 förlust i finalen för Veteraner/65. Längre ifrån än så var inte AIK:s veteraner från att knipa Guldet i Klubb-DM/V65, framför näsan på klubbar med elit- och landslagsmeriter. Men Silver är mer än godkänt, för ett lag som inte ens fanns två veckor tidigare.

AIK Boule:

Ett spännande 2019 väntar AIK Bouleförening

2018 har varit ett bra år för AIK Bouleförening. Många framgångar både sportsligt och för föreningen. Nu väntar ett spännande 2019, inte minst på barn- och ungdomssidan. Med över 300 st Solnabarn som spelat eller provat boule under sommarlovet, krävs nu en inomhuslokal för att göra verksamhet av intresset. I februari kommer svaret från Solna Stad.

Fler boulenyheter