Damlaget tog revansch

I helgen spelades den sista träningsmatchen inför den damallsvenska seriestarten. AIK åkte till Sandviken och Göransson Arena med siktet inställt på revansch efter finalförlusten i våras.

De respektive lagens försäsong har varit två skilda världar. SAIK har haft tillgång till is och stor bana de senaste månaderna, medan AIK kämpat på i rinkar, med barmarksträning och enstaka resor till Uppsala.

Men tjejerna visade upp en fantastisk inställning och ett strålande spel i ”revanschen”, som blev finalresultatet 4-2 – fast denna gång till AIK:s fördel.

Efter cirka tio minuter fick SAIK en straff som man tog väl hand om och satte 1-0. Detta stärkte dock AIK som tog tag i spelet och skapade flertalet chanser. Efter 23:26 kvitterade Mikaela Hasselgren efter hörnretur. Nyförvärvet Hanna Nygren fick assistpoängen. AIK fortsatte att skapa och cirka tio minuter senare kom ledningsmålet när Hanna Brusberg tryckte in 2-1, även denna gång på hörna. Resultatet stod sig halvleken ut.

Tidigt i andra halvleken ryckte AIK till 3-1, återigen genom Mikaela Hasselgren. Denna gång på egen hörnretur, assist fick Lovisa Elovsson. AIK fortsatte i den andra halvleken spela disciplinerat och tillät inte motståndarlaget komma igenom försvaret. Lite spänning skulle dock uppstå med cirka tio minuter kvar av matchen, då en SAIK-spelare kom fri med målvakt Odén och kunde reducera till 3-2. AIK var ändå dagens starkaste lag och gjorde i matchens sista minut 4-2, genom Mikaela Hasselgren, hennes tredje mål för dagen på pass från Hanna Brusberg.

– Tjejerna är fantastiska. När man tänker på vilka förberedelser vi haft, och så går de in och levererar – allihop. SAIK har haft 20-30 pass på stor bana – det kändes och såg ut som det skulle vara tvärtom. Även om vi blev trötta sista 15-20 minuterna, sa en nöjd tränare Pettersson efter matchen.

Nästa match är på söndag, med seriepremiär mot lokalkonkurrenten Hammarby. Återstår att se om vädret tillåter.