Fjärde raka segern för AIK

AIK Handbolls herrlag vann mot Ceres med 27-22 och är obesegrade via fjärde raka vinsten

Idag tog AIK Handbolls herrlag emot fjolårets topprivaler HK Ceres hemma i Råsta Park i den fjärde omgången av årets upplaga av div 2 Norra. AIK har stor respekt för Ceres då man förlorade båda matcherna mot dem förra säsongen.

Matchen börjar jämnt men det är AIK som känns lite hetare under hela den första halvleken och även fast gästerna hela tiden lyckas äta upp avståndet målmässigt så är det AIK som hela tiden ligger några mål föra via stort målvaktsspel med ambition att få snabba spelvändningar. Halvtidsresultatet stannar vid hemmaledning 15-10.

I halvtid pratar AIK om att man nu måste öka tempot då det känns som att man har bättre flås än sina motståndare. Försvaret måste stänga ytterligare bakåt och spelvändningar och tryck måste bli bättre framåt.

Andra halvlek börjar som den första har slutat och AIK lyckas utöka sin ledning ytterligare till hela 18-10. Nu lyckas Ceres vända matchbilden till sin fördel och får plötsligt bättre träff bakåt och mer luft under vingarna framåt samtidigt som AIK har svårt att svara då man ser lite chockade ut.

Denna period mitt i andra halvlek påverkar matchbilden så mycket att plötsligt är Ceres ikapp och förbi med ett mål. Nu bestämmer sig AIK för att stoppa upp gästernas flyt och sätter en punkt på spelförande Lidberg och nu lyckas hemmalaget att svänga runt matchbilden igen.

AIK avslutar matchen piggast och trots att man ett tag i andra halvlek tappar initiativ och flyt så visar man än en gång hur starkt laget är i slutskedet av matchen och matchen slutar med seger för AIK med 27-22.