2 poäng + i Norrbotten

1 vinst och 1 förlust blev summan av denna helg.

AIK Handbolls herrlag åkte denna helg upp för dubbelmöten i Piteå och Boden. Det var dags för årets norra norrlandsturné med 2 tuffa matcher.

Förutsättningarna såg tuffa ut för AIK som trots att man hade fått med sig många spelare saknade sin ordinarie lagkapten och visste att båda motståndarlagen är riktigt starka och har en stor fördel av hemmaplan.

På lördagen stod Norrfjärden för motståndet i Piteå och här var en stor del av bensinen en stor revanschlust som AIK har haft sedan de underpresterade kraftigt mot NIF på hemmaplan i den andra omgången.

Norrfjärden börjar bäst och gör 2 raka mål men AIK känner sig inte oroliga då det mest har berott på att ett par missar man har gjort framåt. Nu tar AIK tag i händelserna och gör 4 raka mål och spelar nu bra över hela banan. Försvaret är tight och rörligt och i anfallsspelet spelar man precis så disciplinerat och tempoväxlande som man har jobbat med på sistone. Redan här känner AIK att de har kontroll på matchen och så blir det hela vägen i mål. I halvtid står det 7-12 och den andra halvleken blir bara en transportsträcka fram till slutresultatet 19-26 och revanschen är nådd. Riktigt bra att släppa in under 20 mål.

På söndagen mötte AIK serietrean Boden som har gjort en mycket starkare höst denna säsong än vad de gjorde föregående år då AIK vann båda kamperna. Denna match skulle visa sig bli helt jämn och avgöras första i slutminuterna.

Under den första halvleken byter lagen mål med varandra och AIK lyckas rycka till sig en 2-målsledning i den tjugosjätte minuten som Boden lyckas bryta tillbaka och efter oavgjort i paus, 11-11, går lagen ut på plan för att se vem som ska ta tag i taktpinnen.

Matchen fortsätter att vara jämn och båda lagen blandar strålande spel med enkla tekniska misstag. Många tekniska fel från hemmalaget ger AIK flera chanser att avgöra på slutet men det lyckas man inte utnyttja och med endast 40 sekunder kvar så leder Boden med 1 mål och AIK måste chansa. Boden sätter tyvärr dit den sista bollen och det blir hemmaseger med 21-19.

Summeringsvis gör AIK en riktigt bra helg prestationsmässigt och även fast det så klart är tråkigt att man inte lyckas knyta till säckan och ta poäng mot Boden så får man med sig 2 viktiga poäng och lyckas pressa Boden i på deras hemmaplan.