2 vinster för herrarna i Borlänge

2 vinster av 2 för AIK Handbolls herrlag i Borlänge i lördags

Nu i lördags åkte AIK Handbolls herrlag till Borlänge för att spela 2 träningsmatcher som man hade blivit inbjudan på . För motståndet stod 2 div3-lag med ambition till avancemang, Borlänge och Järnvägen.

AIK kom till Borlänge med ett något decimerat men ändå starkt lag med 2 stycken nya spelare som håller på att spelas in så förutsättningarna var oklara.

Under den första halvleken mot Borlänge fick AIK inte alls till det och trots att det kändes som att man ägde halvleken så håller sig resultatet på resultattavlan jämnt och halvtidsresultatet blir oavgjort. I andra halvlek får AIK ihop försvaret på ett annat sätt och farten framåt börjar infinna sig precis som målen och AIK seglar sakta men säkert iväg till en klar seger med 18-25, alltid bra att släppa in under 20 mål.

Den andra matchen satte igång endast 40 minuter efter att den första hade slutat så AIK’s uppvärmning och laddning blev kanske inte optimal inför matchen mot Järnvägen som AIK själva såg som det lite tuffare motståndet.

AIK startar trots detta denna match mycket starkare och målvakt och försvar stänger helt bakåt och får bra tryck framåt vilket också halvtidsresultatet 19-9 vittnar om. I den andra halvleken fortsätter AIK att trumma på men med 10 minuter kvar så trappar man av på takten framåt och träffen bakåt då den föregående matchen börjar ta ut sin rätt. Slutresultatet blir 35-22 vilket också är ett resultat som känns bra.

Det som har fungerat bäst under dagen har varit andra halvlek mot Borlänge och första halvlek mot Järnvägen då AIK får ihop försvaret på ett bra sätt vilket också bäddar för snabba spelomställningar. I det uppställda anfallsfelet så testas olika uppställningar för olika typer av anfallsspel och detta föll också väl ut och ska byggas vidare på.

AIK Handboll vill tacka Borlänge och Järnvägen för denna nyttiga genomkörare och önska båda lagen lycka till i sina seriespel!