A-laget spelar kvar i div 1 nästa säsong!

Efter 16 tuffa kvalmatcher i helgen, 8 på lördagen och 8 på söndagen, tog AIK Boules A-lag till slut hem segern och är därmed klara för fortsatt spel i division 1 nästa år. Det var viktiga matcher ända in till det sista mötet där vi behövde både vinna minst 3 av 4 matcher och ha en bra kvot.

Efter 16 tuffa kvalmatcher i helgen, 8 på lördagen och 8 på söndagen, tog AIK Boules A-lag till slut hem segern och är därmed klara för fortsatt spel i division 1 nästa år. Det var viktiga matcher ända in till det sista mötet där vi behövde både vinna minst 3 av 4 matcher och ha en bra kvot.  Vi lyckades med detta och var efter en hel dag ute i ösregnet och kylan till slut väldigt glada och nöjda! Vi som spelade i helgen var följande: Kilian Druml, Krister Lindberg, Dan Tingvall, Annelie Westin, Jakob Stubbendorff, Jugu Ouldmoussa och Love Bergsell.

Årets seriespel i div 1 startade tungt för AIK i juni där vi spelade första sammandraget i Sundsvall. Vi fick avhopp i laget pga sjukdom, men lyckades ändå få in reserver i sista stund. Spelet gick så där och vi tog inte hem de matcher vi hade i händerna och det blev inte det resultat vi tänkt oss och hade som mål.

Inför sammandrag 2 i Stockholm i början på augusti hade vi bättre förutsättningar för laget, fler spelare på plats och mycket svårare underlag att spela på vilket vi såg fram emot. Vi kämpade på och resultatet blev bättre, men vi hamnade på en 5:e placering totalt vilket innebar att vi därmed var tvungna att kvala för att få spela kvar i 1: an nästa år. Då vi vann kvalet spelar vi kvar i 1:an nästa år igen och nu ska vi blicka framåt och se över vad vi behöver tänka på och ändra på till nästa säsong!

Vill här också passa på att nämna att även vårt div 3 lag kvalade sig kvar i div 3. De hade också en något trög start på säsongen då det var svårt att få ihop laget. De har kämpat sig igenom match efter match och i helgen stod det äntligen klart att de nu är klara för fortsatt spel i div 3 nästa säsong. Följande spelare tackar vi för detta: Malena Kelter, Anki Stubbendorff, Hans Liljecrantz, Ulf Isaksson, Claes Carlberg, Sven Antonsson, Ove Jansson samt Yves Ronzier-Joly.