AIK Amerikansk Fotboll startar damlag för seriespel 2023

AIK Amerikansk fotboll meddelar att klubben startat ett damlag med ambition att spela seriespel 2023. Arbetet är i full gång och intresset är glädjande stort.

Så sent som i april 2022 togs de första spadtagen för att starta ett damlag med planer att delta i seriespel tidigast år 2024 – men ryktet om det nya Stockholmsbaserade laget spred sig fort. Så pass fort att AIK Amerikansk fotbolls styrelse beslutat att klubben har tillräckligt med kapacitet för att kunna anmäla ett damlag till seriespel redan 2023.

En av AIK:s ledarprofiler Kristofer Österberg, som har och har haft en rad olika roller inom klubben, berättar att ett damlag varit aktuellt för AIK under en längre tid. Varför det inte kunnat startas ett damlag tidigare är på grund av att personalresurserna för att kunna driva frågan varit begränsade.

Att redan under 2022 kunna addera ett damlag till AIK Amerikansk fotboll, ligger helt rätt i tiden då AIK är till för alla och ingen skall känna sig exkluderad, nu kommer vi öka farten för att få till ett slagkraftigt lag redan till 2023. Vår ambition är såklart att så många som möjligt skall kunna springa ut på hemmaplanen Bergshamra IP nästa år med AIK:s sköld på bröstet, säger Österberg.

I våras valdes den nya styrelsen in i AIK Amerikansk fotboll och Valdemar Angelovs efterträdare som ordförande sitter nu Elias Galveby.
Det är med stolthet AIK Amerikansk fotboll meddelar att ett damlag är på plats. Damidrott ska stärkas, särskilt i amerikansk fotboll som är en av världens mest mansdominerade sporter. Vi är glada över att få vara en del av en mer jämställd utveckling!, säger Galveby.

Är du intresserad av att spela med AIK:s damlag – maila oss på dam@aikamfotboll.se
Är du intresserad av att stötta AIK:s damlag? – maila oss på marknad@aikamfotboll.se

FRAMÅT STOLTA AIK
www.aikamfotboll.se