AIK Amerikansk fotbolls herrlag klara för Superserien 2024

För första gången sedan AIK Amerikansk fotboll bildades 2020 är nu herrlaget klara för spel i Superserien säsongen 2024. Superserien i amerikansk fotboll är motsvarigheten till Allsvenskan hos ”vanliga” fotbollen och vinnarna blir svenska mästare. Målet att tävla i Superserien har varit självklar sedan starten av AIK Amerikansk fotboll men resan dit har varit kantad av både toppar och
dalar i Division 1.

Säsongen 2023 slutade AIK på en femteplats i tabellen och säsongen 2022 på en andraplats.
I Superserien, utöver AIK, tävlar Carlstad Crusaders, Kristianstad Predators, Limhamn Griffins, Stockholm Mean Machines, Tyresö Royal Crowns och Örebro Black Knights.

Kristofer Österberg, som är herrlagets tillförordnade sportchef, berättar om känslan efter att SWE3 (svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey) gett beskedet att herrlaget tävlar om SM-guldet 2024:

Känslan efter det positiva beskedet var hur skön som helst. Särskilt eftersom vi med spelarnas åsikt som fokus gemensamt beslutade att vi är redo. Att vi dessutom tog beslutet plus fick SWE3s besked på samma historiska plats i Solna gymnasium där AIK Amerikansk fotboll valdes in i
AIK år 2020 gjorde ju inte saken mindre magisk. Nu har vi saker vi behöver jobba på, både på plan och av plan. Vi ses på Bergshamra nästa år!


Herrlagets head coach Sebastian Vaca Vink, som började som tillförordnad HC under säsongen 2022, axlar nu rollen för andra året i rad.
Coach, hur ser förberedelserna ut för det tyngre motstånd som Superserien ger?

Planen för årets upplägg är klar sedan en bra tid tillbaka. Förberedelserna som är kvar är att bygga samman kulturen och laget. Detta kommer göra oss väl förberedda för en ny tuff utmaning i Superserien!

För att stötta herrlaget i Superserien, damlaget i Division 1, ungdomssektionerna och flaggfotbollslagen i AIK Amerikansk fotboll får ni gärna klicka er in på Instagram och följa @aikamerikanskfotboll

Av: Johanna Jansson, AIK Amerikansk fotboll