AIK Bandy i SM-final!

AIK:s bandydamer besegrade i dag Sandviken i den andra semifinalen med 5-4 och är därmed i SM-final, efter en match som blev nervkittlande i slutminuterna.

AIK hade en seger med sig i ryggen när man åkte upp mot Sandviken och Göransson Arena. På förhand var detta ett möte som skulle bli tufft – och det bjöds på hög fart och tuffa närkamper. AIK saknade Lovisa Elovsson och Matilda Höjding och meriterade Anna Lundin klev in i laget.

Det började med kalldusch direkt för AIK när Sandviken tilldömdes en straff redan i den tredje minuten. Michelle Löfblad slog in den bakom Linda Odén. Tjejerna deppade dock inte ihop och malde på – vilket gav utdelning. I den nionde minuten gör Linnéa Larsson 1-1 på en pass från Anna Widing.

SAIK drabbas av två utvisningar i slutet av den första halvleken och i den 32:a minuten kliver Hanna Nygren fram och drar på ett skott som letar sig in i nätmaskorna. 2-1 till AIK håller sig till halvtid och laget gick in i omklädningsrummet med ledningen.

Det var ett taggad AIK som gick ut till halvlek nummer två med målet att försvara ledningen och inte släppa till något mer bakåt. Sagt och gjort – i den 62:a minuten gör Linnéa Larsson sitt andra mål för dagen när hon slår in 3-1 på en pass från Matilda Svenler. AIK får en straff i den 71:a minuten, ett läge att dra ifrån. Tyvärr skuts straffen över, men fyra minuter senare kliver Matilda Svenler fram och gör 4-1 vilket ledde till att SAIK tog timeout.

AIK höll sig till matchplanen till hundra procent och när Josefine Gustafsson gör 5-1 gick det inte att förneka längre – det började lukta final. Om det var tankar på Friends Arena eller att SAIK stog för en riktig slutforcering kan diskuteras, men på tolv minuter går SAIK från 5-1 till 5-4 och en förlängning var nära. Men AIK kunde hålla ifrån med näbbar och klor och när den förlösande slutsignalen går uppstår vild glädje – AIK är i SM-final!

Tjejerna visar upp ett stort hjärta i dag och slet hårt och diciplinerat. Trots återbuden på Elovsson och Höjding visar man fin lagmoral och vilja – det är mycket starkt att segra mot Sandviken i dag.

Finalen spelas den 15:e mars på Friends Arena mot Kareby som slog HaparandaTornio med 7-1.
Nu hoppas vi att så många AIK:are som möjligt sluter upp och hejar fram våra hjältar mot seger!

Biljetter till finalen köper du här och de kostar 100 kronor för vuxna och 60 kronor för ungdomar upp till 16 år.