AIK Bandy Svenska Mästare 2014!

AIK Bandy tog på lördagen sitt 15:e SM-guld efter en fantastisk vändning i andra halvlek.

Kareby tog ledningen i matchen efter tio spelade minuter på en boll som studsade rätt framför Linnea Gunnarsson, som tog vara på läget och gjorde 1-0. Men fler mål skulle det inte bli i den första halvleken då AIK stod emot på ett mycket bra sätt i försvarsspelet.

I halvtid samlade AIK ihop sig, skruvade åt ett par delar i taktiken och gick ut och visade ett stort hjärta och en stor portion vilja. När Linnéa Larsson gör 1-1 på en skottpassning från Lovisa Elovsson i matchens 60:e minut påbörjades upphämtningen. Matilda Svenler gör 2-1 i ett friläge där hon gör det ovanliga att skjuta istället för att runda målvakten.

– Jag missade tre frilägen i semin och kände att i en final kan man inte missa, det var skönt att göra mål, sa Svenler till Radiosporten efteråt.

3-1 görs av Anna Widing i den 83:e minuten på en omsikuterad hörnsituation och jublet på läktarna steg – det började lukta guld. Tjejerna höll dock fokus matchen ut och fortsatte gasa på. Mikaela Hasselgren gör 4-1 i sin 17:e SM-final på ett långt utkast från Linda Odén, som storspelade mellan stolparna och svarade för flertalet kvalificerade räddningar.

När Matilda Svenler prickar in sitt andra mål för dagen till 5-1 på en pass från Elin Goude-Öhgren kändes det avgjort. Kareby fick en straff i den 93:e minuten men Linda Odén avslutar finalen på bästa sätt när hon räddar straffen med en fin benparad.

Domare Håkan Sjösten blåste av matchen och jublet visste inga gränser – AIK är Svenska Mästare 2014!

– Jag bestämde mig i halvlek att om vi håller nollan så vinner vi. Vi är starka som lag med de motgångar vi haft med skador och allt sånt. Vi var bättre i dag, sa Linda Odén till Radiosporten efter slutsignalen.

Bilder: Magnus Neck