AIK Boule – Bäst i stan’!!!

AIK Boule är bäst i Stockholm! Trots att Stockholm har fyra st Elitserieklubbar och trots att Div 1-spelande AIK Boule saknade tre av sina bästa spelare, var det AIK som stod överst på pallen när Stockholms Klubb-DM avgjordes på söndagen. Och på vägen slog man såväl Sibirien PC och Maria Petanque, två klubbar som är topp-seedade när Sv Cupen avgörs om två veckor.

För två år sedan var det omstartande AIK Boule framme i Klubb-DM final och tog ett silver som överraskade alla. Ett Div 2-lag som utmanade Stockholms elitlag. Några veckor senare stod AIK Boule lika överraskande i Sv Cupens finalspel och var väldigt nära att slå blivande Sv Cup-mästarna och ta en semifinalplats.

Förra året lyckades inte AIK lika bra i Klubb-DM eller Sv Cupen, men kom igen starkt i seriespelet och tog sig till Elitseriekval. På vägen tog man dessutom AIK Boules första två SM-guld i seniorklassen.

2020 har börjat bra, inte minst på damsidan. En knapp och mycket hedervärd förlust i Sv Cupen/Dam:s final, följdes av att Annelie Westin togs ut i damlandslagstruppen inför EM i Spanien i juni. Och många väntar nu att AIK:s Calle Strandberg ska få chansen i herrlandslaget. Bägge spelarna hade en mycket stark säsong 2019 och bägge har fortsatt att leverera i upptakten av 2020.

Men när Klubb-DM 2020 skulle avgöras, fanns varken Westin eller Strandberg på plats. Inte heller Krister Lindberg kunde komma till start pga av ryggproblem. Men det hindrade inte AIK från att slå Maria Petanque, en av Stockholms två starkaste klubbar, i såväl gruppspel som i semifinal. Semifinalsegern blev inte mindre av att Kenneth Runeborg, som 2019 spelade i AIK:s Div 3-lag, fullständigt krossade landslagsspelaren Ali Abdi Aden med 13-3 i singeln. Inte mindre anmärkningsvärt eftersom 27-årige Ali Abdi i flera år har ansetts som en av Sveriges bästa spelare, och kommer att representera Sverige i VM i Schweiz i juli.

Men den här helgen tillhörde AIK. Den här helgen visade AIK att man är bäst i stan’ även i boule.

Om två veckor avgörs Sv Cupen där de två Stockholmsklubbarna Sibirien PC och Maria Petanque är topp-seedade i finalspelet. Två klubbar som AIK besegrade på vägen till söndagens Guld i Klubb-DM. Säsongen har börjat bra för AIK Boule.