AIK-löfte till RF:s SM-vecka i Malmö

Två Guld, ett Silver och två Brons. Den sista DM-helgen kunde inte inledas bättre på Kristi Himmelsfärdsdag. Ett DM som såg ett stort framtidslöfte tändas i form av 13-årige Zakaria Gustafsson El Abbas, som både vann Junior-guldet i precisionsskytte och vann Stockholms Juniorkval till RF:s SM-vecka senare i juni.

Det blev fina framgångar för AIK Boule, när den andra och sista DM-helgen inleddes på Kristi Himmelsfärdsdag. Fjolårets Guld i DM-Singelns Öppna Klass, blev i år till Silver genom Calle Strandberg. En mycket fin prestation i ett tufft och landslagsmeriterat startfält.

Calle Strandberg

En lika fin prestation svarade AIK Boule för i Precisionsskytte-klasserna på DM. Startfältet var större än på många år. Ingen kunde därför på förhand räkna ut att AIK Boule skulle ta två Guld och två Brons, i de fyra Precisionsskytteklasserna.

Zakaria Gustafsson El Abbas

Extra roligt var att ett stort framtidslöfte tändes i Juniorklassen. AIK Boules blott 13-årige junior Zakaria Gustafsson El Abbas, inte bara kvalificerade sig som Stockholms representant i Juniorklassen till SM-veckan i Malmö i slutet av juni. I DM-finalen körde han dessutom över den två år äldre och betydligt mer rutinerade junioren Tim Duvenfelt, som i vår dessutom tagit sig in i Juniorlandslagsgruppen.

Annelie Westin tog inte överraskande Guld i Dam-klassen, men dessutom Brons i den tuffa Öppna Klassen. En härlig prestation av Westin, som åter igen hävdar sig som Stockholms bästa precisionsskytt i Dam-klassen. Tredje året i rad på medaljplats: Guld, Silver och Guld. Imponerande…

Annelie Westin

I den fjärde Precisionsskytte-klassen, Veteran/55, tog AIK Boules Ordf Jonas Almquist ett Brons, en knapp cm från DM-Guld och SM-kvalificering. Det är fjärde året i rad som                   Almquist tar medalj i Precisionsskyttets V55-klass på DM.

På lördag fortsätter DM med MixedDubbel, för att avslutas på söndagen med MixedTrippel. Hittills i år har DM resulterat i tre Guld, ett Silver och fyra Brons. Ytterligare en medalj i helgen och fjolårets fina DM-resultat överträffas. En spännande DM-avslutning väntas…