AIK Boule dominanter i kvalet

Vi säger Grattis!!! till AIK Boule som behåller sin plats i Div 2. Man gör det efter att ha totalt dominerat sin kvalgrupp och gått rena, dvs utan poängförlust. En stark avslutning på säsongen för AIK Boule.

2 st slutspel i Elitserien (Öppen resp Veteran) och 9 st kvalspel i förbundsserierna (Elit, Div 1 och Div 2). Det var en intensiv helg vid Linköping Arena med över 300 spelare igång samtidigt.

Huvuddelen av matcherna (4 matcher i varje klubbmöte) spelades på lördagen, på utmanande knepiga banor och i strilande regn. Dessutom: En tio timmar lång tävlingsdag med bara 45 min paus för lunch. Tuffa förutsättningar i en precisionsidrott som kräver optimal koncentration av spelarna.

När krutröken lagt sig på söndagseftermiddagen och solen tittat fram, stod tre saker klara:

  • Coccinelle från Malmö är nya Svenska Mästare.
  • AIK vinner kvalet till Div 2.
  • Och bägge klubbarna gör det utan poängförlust, dvs alla klubbmöten vinns(4-0 eller 3-1).

AIK och Coccinelle är de enda två klubbarna, som klarar av det konststycket denna långa helg. En mäktig prestation med tanke på vädret, banornas svårighet och att alla klubbar hade något att spela för (inte minst under lördagen). I kval- och slutspel tar inte klubbarna med sig poängen från seriespelet, utan alla klubbar börjar på noll.