AIK Boule i 1/4-final i Sv Cupen

Framgångarna för AIK Boule förra helgen, fortsätter denna helg. Förra helgen handlade om serieledning i Div 1 och Div 2. Den här helgen följs framgångarna upp i Svenska Cupen Öppen Elit, där AIK Boule för första gången nu är i 1/4-final. Kvartfinalen spelas i Borås nästa lördag.

Vissa dagar är som en derbyseger mot Djurgården – enkel, självklar, målrik. AIK Boule hade ett sådant seriespel i Div 1 och Div 2 förra helgen i Motala.

Andra dagar är som en bortamatch mot Sirius – en jäkla massa kamp, ingenting går lätt men segermål i sista minuten. Så var AIK Boule:s lördag i Svenska Cupen idag. 

Först en jobbig 16-delsfinal, ett derbymöte mot Hammarby som vi normalt sett ska slå lika lätt som i fotboll. Varje möte består av 6 st singelmatcher, 3 st dubbelmatcher och 2 st trippelmatcher. Det är en lång resa och saker kan gå fel. Derby är derby men AIK knyter ihop säcken.

Sedan väntar en tuff 8-delsfinal mot elitserielaget Maria Petanque, ett lag fyllt av både elit- och landslagsrutin. Allt avgörs i den sista trippelmatchens sista vända.

Förra helgens serieframgångar i Motala, följs nu upp med att AIK Boule är klara för 1/4-final i Sv Cupen nästa lördag i Borås. Det är första gången AIK Boule är framme i Sv Cupens 1/4-final i öppen, elitklass.