AIK Boule i samarbete med Tillsammans Cup

AIK Ungdomsboule har inlett samarbete med den ideella fotbollsfestivalen Tillsammans Cup, som föregående år samlat flera tusen deltagare på Enskede IP. I år väntar ett stort evenemang i Kungsträdgården på Nationaldagen den 6 juni. Och AIK Ungdomsboule blir troligtvis nu ett av inslagen.

Det har varit en hektisk men grym lördag. 50-60 st fotbollsungdomar mellan 15-18 år från Tillsammans Cup, hann testa boule mellan kl 12.30-15 i Liljeholmshallen idag. Tjejer och killar. Många som väntar på uppehållstillstånd och har en osäker tillvaro. Grymma ungdomar. Glada, trevliga, uppmärksamma, tacksamma. 6-8 st av dem kan bli riktigt grymma petanquelirare, om de får börja träna regelbundet. Lättlärda och med grym känsla. Och många av de som provade boule, var intresserade av att komma tillbaka på lördagarna i april.

Tillsammans Cup är en ideellt driven fotbollsfestival där lokala fotbollsföreningar och ensamkommande flyktingungdomar möts i en fotbollsfest som samlar flera tusen deltagare på Enskede IP. Idag var det Kick Off med Fussball-turnering, inför det stora Tillsammans Cup-evenemanget i Kungsträdgården på Nationaldagen 6 juni. I samband med Fussball-turneringen, ville man testa boule som pausinslag för spelare som väntade på matcher.

Det blev mycket uppskattat bland ungdomarna och arrangörerna av Tillsammans Cup var grymt nöjda. AIK Boule tog ett stort steg närmare medverkan i det stora evenemanget i Kungsträdgården på Nationaldagen 6 juni. #Bouleglädje #AIK