AIK Boule klart för både Div 1 och Div 3 2019

För ett par veckor sedan blev AIK Boules representationslag klart för spel i Div 1 2019. Idag blev det klart att "reservlaget" tar steget upp till Div 3, efter att ha vunnit uppflyttningskvalet utan förlorade poäng. I morgon söndag avslöjar AIK Bouleförening nästa års stora satsning. Och lite senare i september avslöjas några av de nya spelarnamn som förstärker AIK Boule inför 2019. - Nu har vi tagit igen ett par års förlorad mark sportsligt och föreningsmässigt. Dags att ta AIK Boule dit vi aldrig förut varit, säger AIK Boules ordförande Jonas Almquist.

AIK Bouleförening befann sig under flera år i fritt fall. I januari 2017 hade man tappat uppemot 80% av sina aktiva och saknade budget- och verksamhetsplan. Kvar fanns 7 st tappra licensierade spelare, knappt så det räckte till ett seriespelslag.

Idag ett och ett halvt år senare, är situationen en annan. Med uppkavlade ärmar och 27 st licensierade spelare, har utvecklingen vänt. Under våren och sommaren har AIK Boule radat upp framgångar i Svenska Cupen, DM, SM och nu i seriespelet.

I augusti vann representationslaget Div 2 Norra, efter att ha dominerat sin seriedivision. Lika övertygande har ”reservlaget” spelat i Div 4, med bara ett förlorat möte. I kvalet till Div 3 som spelades idag lördag, var AIK Boule dominanter och vann överlägset efter att att ha gått rena, dvs utan poängförlust.

– I januari 2017 hade vi förlorat vårt Div 3-lag, vårt Veteranlag och Div 1-laget hade ramlat ned i Div 2. Målsättningen var att hålla oss kvar i Div 2, men det gick bättre än väntat. Vi var bara en enda liten poäng från kval till Div 1, berättar Jonas Almquist som tog över ordförandeklubban i AIK Bouleförening 2017.

Den starka insatsen i Div 2 N och satsningen på att bygga upp en barn- och ungdomsverksamhet (ingen annan klubb i Stockholmsdistriktet har en sådan satsning), lockade många spelare till AIK Bouleförening inför säsongen 2018.

– Vi har fått en bra topp och en bra bredd. Det är därför som vi gjort så bra ifrån oss sportsligt under 2018. Samtidigt skiljer vi oss från de flesta andra svenska bouleföreningar med vår ungdomssatsning och för att vi har så få Veteranspelare att vi inte fått ihop till ett lag i Veteranseriespelet 2018. Vi hoppas dock på fler veteraner till 2019…

– Det roliga är att vi på kort tid inte bara bromsat en brant nedåtgående spiral, utan även vänt den kraftigt uppåt. Vi har tagit igen den förlorade mark sportsligt som nedåtspiralen innebar, vi har flera duktiga spelare på väg in till 2019 och vi har haft över 300 st Solnabarn som prövat boule i sommar. Förutsättningarna är de bästa för att ta AIK Boule dit vi aldrig varit tidigare. Det känns väldigt spännande.

Redan i morgon söndag, presenterar AIK Bouleförening en nyhet som kan väcka uppmärksamhet inom svensk boule och som markerar inledningen på den framtid man vill göra till sin.

– Men ikväll ska vi bara njuta av den övertygande vinsten i Div 3-kvalet, skrattar Jonas Almquist.