AIK Boule på väg till Elitserien

Ska AIK Boule bli nästa AIK-idrott att nå Elitserien i sin sport? Ja, det avgörs i Uppsala i helgen. Då går AIK Boule in i kvalspelet till Elitserien. Och naturligtvis hoppas man att många av Uppsalas svart-gula hjärtan finns på plats i Botaniska Trädgården, för att lyfta laget.

Scenförändringen är anmärkningsvärd. Från januari 2017 med sju aktiva licenser och en förhoppning om att försöka hänga sig kvar i Div 2, till två SM-guld 2019 och kvalplats till Elitserien i svensk boule.

Men nu står AIK Bouleförening där. Och i helgen ska det avgöras i Botaniska Trädgården i Uppsala. På lördagen spelas tre möten och på söndagen de två sista mötena. Varje möte består av fyra st trippelmatcher.

På banorna återfinns bl a Dam-trippellaget som vann SM-guld i somras och det unga stjärnskottet Eric Jonsson 18 år, som förutspås en lysande framtid inom svensk boule.

Naturligtvis hoppas AIK Boule att många av i Uppsala boende AIK:are, tar sig till Botaniska Trädgården både för att möta tävlingsidrotten petanque men ännu mer för att lyfta AIK Boule så att Elitserieplatsen nås.