AIK Boule satsar på Veteranlag

VeteranElitserien i Boule om fem år? Ja, det är målet för en av de satsningar AIK Boule gör inför 2018. Nu söker vi dig som vill vara med om att göra den resan.

Något har hänt det senaste halvåret. Från att ha varit i en nedåtskruvande spiral, vänder AIK Boule nu uppåt. I takt med att ryktet om den positiva förvandlingen sprider sig, kommer också förfrågningar från äldre aktiva eller fd tävlingsspelare.

Åldersgruppen 50+ är den dominerande åldersgruppen inom svensk boule. Spelet håller väl så hög klass jämfört med de yngre spelarna i Öppen Klass. Bara i år har vi sett gamla elitspelare göra comeback efter många års frånvaro och ta plats bland yngre spelare på hög förbundsnivå.

Stockholm har fyra klubbar i VeteranElitserien men sett till spelarunderlaget i regionen, finns det plats för minst en klubb till. Den klubben ska bli AIK.

– Vi vet att det finns många väldigt duktiga veteranspelare i Stockholmsområdet, säger Jonas Almquist Ordf i AIK Boule. Spelare som kommer att få svårt att tränga ut etablerade VetElit-spelare i Boo SK, Boulero, Fagersjö och Bsj de närmaste åren. AIK vill vara ett bra alternativ för fortsatt spelarutveckling.

– Vill man ge sig själv chansen att se hur långt man kan ta sitt spel ihop med andra lika ambitiösa och hungriga spelare, kommer AIK att vara rätt plats.

– Veteranlaget kommer inte att leva något eget liv isolerat från vår övriga verksamhet. De kommer träna med och matchas mot vårt representationslag, som satsar på direktuppflyttning till Div 1 2018. Det kommer att vara tufft, utmanande, utvecklande och säkerligen väldigt roligt.

– Vi tror att förutsättningarna är goda för att ta AIK till Veteranseriens Div 1 på 3 – 4 år och sedan ta upp kampen om en plats i VeteranElitserien. Det steget, det sista steget, är det svåraste men också desto roligare att försöka ta.

Säkerligen finns det även en och annan riktigt duktig spelare på VetElitnivå idag, som kanske vunnit det mesta men aldrig fått uppfylla sina innersta dröm: Att någon gång få dra på sig matchtröjan för klubben i sitt hjärta.

Dessutom finns flera duktiga spelare med AIK-hjärta, som tävlade aktivt på 1980- och 90-talet i dåtidens storklubbar i Stockholm. Spelare med ett nyvaknat intresse för att ta upp klotkastandet igen, efter 20 – 30 år. Även inom Korp-boulen i Stockholm, finns flera duktiga äldre spelare med AIK-hjärta, spelare som kanske aldrig skulle tro sig om att kunna konkurrera med yngre spelare i representationslaget. Nu skapas plats för dem i AIK:s Veteransatsning och samtidigt en chans att utveckla sitt spel till nivåer de kanske inte tror om sig själva idag.

Låter det intressant? Vill du vara en del av Veteransatsningen? Funderar du på comeback som tävlingsspelare? Eller vill du bara komma igång igen med boulespelandet, efter ett längre uppehåll? Hör av dig till boule@aik.se