AIK Boules damlag tar sig vidare till finalspel i Svenska Cupen Dam

Av 40 tävlande lag är nu AIK Boules damlag ett av de 8 lag som tagit sig vidare till finalspelet!

Denna helg har Svenska cupen dam ägt rum ute i Prins Bertilhallen på Djurgården. AIK boule fick precis ihop ett lag om 5 damer.  På lördagen började man med  gruppspel. Gruppspelet bestod av 2 möten och i varje möte spelas en trippel och 2 dubblar.  Vinnaren i resp grupp går vidare till spel på söndagen. Totalt deltog 40 lag tunt om i landet, men bara åtta lag går vidare till finalspelet. I  gruppen hade vi Maria Bouleklubb och Prins Bertils Bouleklubb. Tack vare ett bra spel blev resultatet  2-1 och 2-1 i och därmed vidare som gruppetta till söndagens spel!

På söndagen blev det nytt gruppspel med de lag som gått vidare. Tre grupper med tre lag i varje. Vinnaren i resp grupp tar sig vidare till finalspel i Sundsvall i februari där man slåss om en plats till Europacupen. AIK fick en tuff motståndare i första mötet, nämligen ”Lejonkulan” från Linköping ,som under förmiddagen slagit ”Örsundsbro SK” i matchen innan, vilket innebar att det var tvunget att vinna över dem för att kunna slåss om en finalplats. ”Lejonkulan” kom 3:a totalt i sv cupen dam förra året.  AIK kämpade hårt i trippeln och vann den. Sedan lyckades de slutligen vinna ena dubbeln och det mötet slutade alltså lyckat med 2-1 till AIK.  Därefter var det dags att möta ”Örsundsbro SK”. AIK fick en något tung start, men var vid det här laget så nära finalplats att de inte ville snubbla på målsnöret, hela laget lyfte sig  och vann så trippeln. Sedan var det dubblarna kvar och de fick inte lättare där utan det var uppförsbackar och nerförsbackar, men på ren vilja vann de till slut den ena dubbeln och mötet slutade 2-1 till AIK som därmed är klara för  finalspelet i Sundsvall i februari. Detta är en stor framgång för AIK Boules damlag!

Stort tack till coach Dan Tingvall och ass coach Jakob Stubbendorff som hjälpt till med allt och stöttat och hejat fram damlaget på bästa sätt. Stort tack till vårt damlag: Anki Stubbendorff, Annelie Westin, Annelie Cavallin, Malena Kelter, Tanja Westin. Väl spelat alla!