AIK dominerade i Stinsen Arena

AIK:s damer inledde i dag slutspelet med bortamatch mot Nässjö i Stinsen Arena. Det bjöds på fin inramning, med bra tryck på läktarna.

Kvartsfinalen inleddes med nedsläckt arena och maffig entré från lagen. Nationalsång följde efter det innan domaren blåste igång matchen som började något trevande och böljande. Efter sju spelade minuter spräckte Matilda Höjding målnollan i protokollet när hon slog in ledningen på en hörnretur. Efter det skulle det dröja ett tag – till den 30:e matchminuten, när Josefine Gustafsson visar prov på sin styrka. Gustafsson tryckte sig förbi Nässjös försvarslinje och gör 2-0 på en passning från ”hemvändaren” Lovisa Elovsson. Innan halvtidsvilan gör Matilda Svenler och Mikaela Hasselgren var sitt mål och halvtidsresultatet skrevs till 4-0.
Men trots en övertygande ledning i protokollet stred Nässjö på bra och AIK fick kämpa i försvarsspelet. Tjejerna gjorde det på ett bra sätt och kunde hålla ifrån Nässjös anfall.

I halvtid samlade man ihop styrkorna och skruvade till ett par saker som inte hade fungerat ordentligt. När domaren blåser igång matchen fick man direkt se ett ”nytt” AIK med bättre fart och fokus i sitt spel. Tre minuter in i den andra halvleken pangar Anna Widing in 5-0 på hörna och kort därefter gör Hanna Brusberg sjätte målet på en straff efter att Mikaela Hasselgren fått ett ordentligt slag över händer och klubba. Domarna var konsekventa, men höll stundtals en för hög nivå på bedömningarna i matchen. I den andra halvleken förbättrades detta och Ida Lord i Nässjö fick tio minuter för våldsamt slag.

Efter straffmålet gick proppen ur och det skulle endast handla om AIK. När slutsignalen går är resultatet hela 14-0 efter totaldominans signerat AIK. Mikaela Hasselgren och Hanna Brusberg blir bästa poängplockare i Gnaget med fem poäng vardera. Laget visar upp en bra nivå trots dominansen och behåller sitt fokus i försvarsspelet. Linda Odén håller nollan efter ett par fina parader i samarbete med en tät backlinje.

– Vi kom igång bra i andra andra halvlek, trots att vi är något tunga i benen efter tunga träningspass, säger tränare Oscar Pettersson-Hasselgren.

Vad tar du med dig från dagens match?
– Utöver målen vi gör skapar vi väldigt mycket chanser och har ett bra spel i sista tredjedelen. Jag är nöjd med vår insats i dag, avslutar Oscar.

Nästa möte, som kan bli avgörande om det slutar med en seger för AIK, spelas på lördagen klockan 14 på Bergshamra Arena. Varmt välkomna!