AIK föll mot Täby hemma

AIK Handbolls herrlag förlorade tisdagskvällens match mot Täby med 23-29

Denna tisdag hade AIK Handboll gladiatorer på besök i Råsta Park. Det var hemmamatch mot Täby HBK som även förra säsongen när lagen möttes hade sina 2 gladiatorer med sig. Båda lagen hade starka uppställningar på plats vilket bäddade för en bra handbollsmatch.

Täby är obesegrade i serien denna säsong men trots det så är det AIK som börjar bäst. Hemmalaget för hela den första halvleken och Täby ser lite skakat ut och spelar nervöst. I slutet av halvleken släpper AIK tyvärr in Täby i matchen igen vilket gör att halvtidsresultatet stannar vid 13-13.

Känslan efter den första halvleken är att AIK är hetare och kan man bara hålla huvudet kallt så ska man kunna ta tillbaka initiativet igen. Nu blir matchbilden tyvärr  helt annorlunda och nu är det AIK som har de tappade passarna, stolpträffarna vilket Täby utnyttjar på ett mycket mer effektivt sätt än vad AIK gjorde i den första halvleken.

På det så börjar Täbys målvakt göra avgörande räddningar där Täby får ytterligare chans till spelvändningar som de använder för att dra ifrån ytterligare. AIK orkar inte resa sig från denna period men lyckas i alla fall stoppa upp Täbys flyt och slutresultatet stannar vid bortavinst med 23-29.

Sammanfattningsvis så är lagen bäst i varsin halvlek men Täby är bäst på att utnyttja motståndarens misstag och straffar AIK hårt och det ger 6 måls skillnad. Nu är det endast en match kvar för AIK innan juluppehållet och det är söndag 6/12 borta mot Vassunda.