AIK förlorade jämn match mot Spånga

AIK förlorade en jämn match mot Spånga i Västerortsderbyt

I den tredje omgången mötte AIK Handbolls herrlag nykomlingen Spånga som har haft en stark inledning på säsongen medan AIK har blandat och gett i de 2 första matcherna.

Matchen börjar jämnt där AIK snabbt gör 2-0 och får en kanonstart. Spånga bryter tillbaka och sen följs lagen åt fram tills det att det är 5 minuter kvar av halvleken och Spånga efter några avgörande moment lyckas rycka till sig en 3-målsledning och det står 11-14 på resultattavlan när lagen går ut i pausvilan.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

AIK känner att man gör en mycket stabilare insats än senast mot Norrfjärden men att Spånga lyckas bättre i några avgörande moment och det måste AIK nu lyckas vända om man ska kunna ta 2 poäng i denna väldigt jämna match.

Spånga fortsätter att ta initiativ i början av den andra halvleken och har som mest en 6-målsledning innan AIK finner sig till rätta igen. 11-17 efter 3 minuter spelade av den andra halvleken förvandlas sakta men säkert till att det 15 minuter senare står 19-20 och matchen står och väger men drygt 10 minuter kvar.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

De sista 10 minuterna blir väldigt spännande och lagen byter mål och med 2 minuter kvar av matchen ligger AIK under med endast 2 mål, 24-26, men några misslyckade chansningar som laget gör för att försöka komma ikapp gör tyvärr att Spånga går segrande ur matchen med 24-29.

Matchen blev lika jämn som man hade kunnat tänka sig på förhand och idag var Spånga det starkare laget men AIK laddar om och kommer igen starkare till nästa möte. Detta var i alla fall ett stort fall framåt mot den senaste matchen mot Norrfjärden.

Nästa match för AIK är redan på onsdag hemma i Solnahallen kl. 19:30 mot Kungsängen som har imponerat stort hittills.
Välkomna då!