AIK:s födelsedagsfirande i år blir inte som tidigare år. Vi lever i en pandemi, och vi AIK:are kan inte träffas på samma vis och fira att vi fyller år tillsammans som under tidigare år. AIK kan inte arrangera en galamiddag som sig bör, det går helt enkelt inte nu. Därför ger AIK ut denna jubileumsmeny med recept som alla kan laga hemma.

Även om vi inte kan träffas fysiskt, så kan vi fira vår födelsedag hemmavid med nära och kära. Alla rätter är skapade för att kunna fördelas på 3-4 personer. Alla ingredienser är inköpta på en vanlig livsmedelsbutik för tillgänglighetens skull. Recepten är gjorda för att alla skall kunna göra dem i ett standardkök, men har man möjlighet att använda sig av t.ex. tryckkokare eller sousvide så har jag även skrivit tillagningstid och temperatur för dessa alternativ. Eftersom det är omöjligt att skapa en meny som passar alla munnar, så kan man i sådana fall se menyn som en startpunkt eller använda den som inspiration.

Ta gärna ett fotografi på maten när du lagat den och lägg upp på sociala medier med hashtagg #AIK130 så vi alla kan känna oss närmare varandra i sann AIK-anda.

Kock: Fredrik Wickbom
Illustratör: Christopher Anderton