AIK obesegrat – seger mot Kareby IS

AIK:s damlag har utfört en enastående prestation och vann elitserien utan att tappa en enda poäng!

Den sista matchen, mot Kareby IS på bortaplan, slutade med seger 5-4 (3-2). Samtidigt innebär detta, att AIK vunnit båda matcherna mot svenska mästarna Kareby IS. Efter matchen hade lagledaren Lena Brodin bl.a. följande synpunkter:

-Det var en bra match i högt tempo mellan två bra lag. Spelet var av en annan kvalitet än i tidigare matcher mot annat motstånd. Jag saknade lite tuffhet i närkampsspelet, då flera av Karebys mål kom till via misstag i försvarsspelet. Vi var snäppet före motståndarna under större delen av matchen. Matilda Svenler gjorde nog sin bästa match för säsongen och Anna Widing var också mycket duktig. Man kan säga att de bevarat VM-formen!  Anfallspelet med Matilda Svenler, Mikaela Hasselgren och Matilda Johansson var också vasst. Nu har vi ingen match förrän i semifinalen och inför den har vi gjort vårt val av motståndare. Vi valde att möta segraren i mötet mellan Västerås SK och Söråkers IF. En anledning till det är att dessa båda lag spelar en fin bandy utan att backa ned med laget så mycket. Vår första hemmamatch i semifinalen spelas lördagen 12 mars -16 på Bergshamra Arena och en eventuell tredje match söndagen 13 mars.

Efter att AIK missat en straff gjorde Anna Widing 1-0 på hörna. Efter att Kareby vänt på matchen inom fem min kvitterade Mikaela Hasselgren genom ett snyggt mål efter en spelvändning. Matilda Svenler stod för en fin passning till målet. Några min senare spelar Mikaela Hasselgren fram Matilda Johansson till 3-2, vilket blev halvtidsresultat. Andra halvlek börjar med att norska landslagsspelaren Charlotte Selbeck gör sitt tredje mål och kvitterar till 3-3. Matilda Svenler ger AIK ledningen på nytt, 4-3. Efter en ny kvittering blir Sara Adolfsson segerskytt i 63:e min, 5-4. Trots bl.a. två utvisningar håller AIK dessa siffror utan större problem och går vinnande ur striden.

Med denna seger vinner AIK således elitserien efter tolv raka segermatcher och är hela sex poäng före tvåan Kareby IS. Ett stort grattis till hela laget och ledare för en verkligt strong insats! Nu stundar slutspel och vi får hoppas på fler framgångar och en bra SM-final!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson