AIK slog SIF

AIK tog 2 viktiga poäng i dagens match mot SIF

Idag kom Allsvenska Skånelas farmarlag SIF på besök i Råstaparkshallen för att spela mot AIK Handbolls herrlag. AIK hade ett par spelare borta men var taggade för en bra match med riktigt bra motstånd.

SIF inleder matchen bäst och gör matchens 2 första mål trots att AIK ändå startar helt ok i försvaret. Hela den första halvleken fortsätter med SIF vid rodret och AIK kämpar på i försvar men har lite oflyt vad gäller returtagningar och att vara på plats vid de avgörande momenten.

När lagen går ut för vila i halvtid så leder bortalaget med 15-17 och AIK är med trots att man inte har haft det rätta flytet i de avgörande lägena. AIK pratar om att fortsätta att tro på sitt spel och att bara fortsätta jobba med det som har fungerat hittills och få tag på fler bollar.

10 minuter in i andra halvlek är AIK för första gången ikapp SIF vid ställningen 21-21 och nu är det match på allvar. Lagen följs åt i målprotokollet med SIF hela tiden i knapp ledning och AIK får jaga. Med mindre än 30 sekunder kvar av matchen står det lika och AIK lyckas erövra bollen. Hemmalaget trycker upp den hela vägen och tar för första gången i matchen ledningen med 16 sekunder kvar och ställningen 29-28. SIF tar timeout och gör en sista ansträngning och tvingar AIK’s målvakt till 2 fina räddningar och AIK’s andra seger i årets div 2-serie är ett faktum. Slutresultat 29-28.

En gedigen laginsats av killarna i AIK bäddade för dessa viktiga poäng och detta bådar gott inför kommande matcher!