AIK tar ännu en respektingivande storseger

Ytterligare en seger, den elfte raka i ordningen, var på menyn för kvällen då det obesegrade AIK Basket mötte Aros från Västerås. Även denna gång stannade poängen på rekordsiffror då AIK vann med hela 129-39, en segermarginal på otroliga 90 poäng. AIK:s dominans var total matchen igenom och det syntes att ett av lagen hörde hemma på en högre nivå spelmässigt.

AIK:arna spelade disciplinerat matchen igenom trots att resultatet redan första perioden var till synes självklart, och det märks i poängskörden. Bäst för dagen var Henos Kidane som mäktade med 29 poäng, bland annat tack vare ett starkt trepoängsskytte med fem stycken i korgen. AIK visade också att det gamla uttrycket släkten är värst gäller då Henos släkting och lagkamrat Alexander Russom blev näst bäst poängmässigt med 21 poäng bakom Henos. Alexander stod även för 7 retuerar och 8 assist under matchen. Det var inte långt ifrån att de två stod för hälften av lagets poäng.

Det är inte alltid enkelt att leva upp till den typen av förväntningar som AIK Basket lever med, då storsegrarna radats upp och poängskillnaden i genomsnitt är över 50 poängs segermarginal. Men spelarna i svart tar sig an uppgiften med samma intensitet oavsett motstånd och det kommer säkert att belöna sig när jämnare matcher väntar i det kval som seriens två bästa lag kvalificerar sig för. AIK Basket går nu på julledighet med 11 raka segrar, 0 oavgjorda och 0 förluster. Säsongen återupptas 2016 och laget fortsätter då jakten på en obesegrad säsong, vilket inleds med att möta Huddinge hemma i Solnahallen den 10 januari klockan 17.00.

Jultabell