AIK tog 2 poäng i Sundsvall

AIK vann mot Sundsvall

Bara några dagar efter derbyförlusten skulle AIK ladda om och åka upp till Sundsvall för chans till revansch. Senast lagen möttes vann AIK hemma med 11 bollar men man visste att Sundsvall har mer att ge och det skulle visa sig att de denna gång dessutom hade lite starkare lag.

Matchen börjar jämnt med AIK i en knapp ledning och matchbilden under den första halvleken är sådan att AIK gör små ryck men Sundsvall kommer hela tiden igen där de utnyttjar de misstag som AIK gör och i halvtid leder AIK med 2 mål, 11-13.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

När lagen kommer ut i andra halvlek så är det en öppen match rent resultatmässigt men AIK känner att kan man bara spela lite smartare och inte bjuda på de tekniska misstag man har gjort i den första halvleken så borde man kunna ta ett grepp om matchen.

En bit i andra halvlek börjar det mer och mer lossna för AIK och man rycker till sig en 4-målsledning som man sedan bearbetar, ser till och håller och till och med utökar mot slutet och matchen slutar 22-28. Vinst för AIK och en andra halvlek där man spelar lika bra framåt som bakåt och verkligen får till den matchbild som man hade velat ha i den förra omgången.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

AIK klättrar upp ovanför strecket på säker mark igen och nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen där det som står närmast på schemat är dubbelmöte i Piteå och Boden kommande helg.