AIK utklassade Sandviken

I den sista hemmamatchen i damelitserien möttes AIK och Sandvikens AIK, där AIK i snöfall utklassade gästerna med hela 9-1.

P.g.a. snöfallet spelades matchen 3×30 min. Nu återstår bara två bortamatcher mot Kareby IS och Skirö AIK innan slutspelet drar igång.

Stark inledning

Matchen började med att AIK beslutsamt tog tag i spelet och efter 11 min gjorde Lovisa Elovsson 1-0. I matchens 19:e min ökade Lisa Östman på till 2-0. AIK förde spelet och därför kom Sandvikens reducering till 2-1 något överraskande endast femton sekunder före första pausen. Snöfallet hade blivit allt mer ymnigt och domarna bestämde då att matchen skulle spelas 3×30 min.

Målsnål andra del

Matchens andra 30-minutersperiod blev målsnål och endast ett mål gjordes. Efter att Sandviken missat en straff (Linda Odén räddade säkert) i 11:e min fick AIK ett frislag, som Hanna Brusberg satte till 3-1. AIK hade fortsatt övertag även om Sandviken jämnade ut spelet en aning.

Explosionsartad inledning på tredje akten

Direkt i inledningen av tredje 30-minutersperioden fick AIK en hörna, som slogs i mål av Hanna Brusberg, 4-1. Detta blev något av den klassiska ”proppen ur”. Inom fem minuter hade Linnea Larsson gjort 5-1, Hanna Nygren 6-1 och Lisa Östman 7-1. På slutet blev Linnea Larsson tvåmålsskytt, 8-1, och Anna Widing sköt in en hörna, 9-1. AIK gjorde alltså 6-0 under dessa 30 min!

AIK-spelarna ska ha all heder för en stark insats och att besegra Sandvikens AIK med dessa siffror imponerar. De återstående svåra bortamatcherna är viktiga, då en andraplats ger bättre förutsättningar inför slutspelet. Kareby kommer att vinna serien och väljer därför motståndare först. I slutspelet kan allt hända!

Text: Erik Ekwall