AIK vann borta mot Ceres

AIK Handbolls herrlag vann ikväll den viktiga matchen mot Ceres på bortaplan med 29-34

AIK Handbolls herrlag åkte denna onsdag till Norrtälje för en riktigt svår och viktig match mot HK Ceres. Ceres har varit riktigt formstarka här på slutet med uddamålsförlust mot Uppsala och vinster mot både Täby och Sundsvall, den senare med hela 10 mål.

Matchen börjar jämnt som det brukar göra mellan dessa lag fast denna gång låter inte AIK Ceres springa iväg utan med 10 minuter är det faktiskt AIK som drar iväg med några bollar. Denna ledning håller man sedan genom hårt arbete i försvaret och effektivt anfallsspel fram till halvtid då ställningen på resultattavlan visar 13-17.

I halvtid pratar AIK om att man måste fortsätta täppa till bakåt mot de duktiga niometersspelarna i Ceres och sedan fortsätta trycka framåt men med fokus och kvalité.

Ceres börjar bäst i den andra halvleken och lyckas bryta tillbaka trenden så efter 7 minuter spelade så är matchen jämn igen vid ställningen 17-18. Nu tar AIK timeout och efter några ändringar och nya riktlinjer så hamnar laget på rätt linje igen och tar åter över initiativet i matchen.

Nu spelar AIK ut totalt samtidigt som Ceres inte riktigt får något flyt i sitt spel och som mest leder AIK matchen med 25-33 när det endast är 3,5 minuter kvar av matchen. AIK slarvar lite i slutminuterna och Ceres reducerar slutresultatet till 29-34 men vinsten var det som framför allt räknades för AIK denna kväll och nu har man byggt bra förutsättningar inför de avslutande omgångarna.