AIK vann mot Sundsvall

AIK Handbolls herrlag vann borta mot Sundsvall med 24-29

Denna lördag var det dags för AIK Handbolls herrlag att spela en mycket svår mot obesegrade Sundsvalls HK.

Innan matchen startade ställde båda lagen, ledarna, domarna och publiken sig upp och delade en tyst minut för det tragiska som har inträffat i Paris.

Matchen börjar jämnt även om det är Sundsvall som tar ledningen med ett par mål. En bit in i halvleken gör AIK 5 raka mål och går från tvåmålsunderlag till tremålsledning och har nu initiativet. I slutet av halvleken gör Sundsvall allt bättre än gästerna och när lagen går ut för halvtidsvila leder Sundsvall med 3 bollar.

Under pausen pratar AIK om att man måste hålla ihop försvaret, göra hela jobbet både i djup- och sidled och spela smartare framåt.

AIK börjar i numerärt underläge så effekten kommer inte direkt men när man väl vara fullt manskap så börjar vändningen. AIK gör en riktigt bra försvarsinsats i andra halvlek vilket bidrar till att man får ett annat lugn i sitt spel och nu kommer även anfallsspelet igång.

Den sista kvarten av matchen drar AIK ifrån och matchen slutar med vinst för AIK med 24-29. Vinsten blir resultatet av att laget knyter näven och går in med en riktigt bra inställning under den andra halvleken vilket lyfter lagets prestation rejält främst i försvaret men även framåt.