AIK vann och är klara

AIK Handbolls herrlag har nu säkrat div2-kontraktet till nästa säsong via seger mot Kiruna i dagens hemmamatch

AIK Handbolls herrlag tog idag emot Kiruna, som redan är klara för nedflyttning, hemma i Solnahallen.

Förutsättningarna inför dagens match var att ifall Vassunda skulle vinna mot Sundsvall i sin sista match så skulle det krävas av AIK att man ta minst 1 poäng på de 2 återstående matcherna. AIK hade bestämt sig att man inte skulle behöva lite på någon annan utan idag skulle 2 poäng bärgas.

AIK tar tag i matchen redan från början men Kiruna stretar på och efter 20 minuter spelade så leder AIK endast med 1 mål, 7-6, och lite frustrerat bestämmer man sig att inte bara jobba på bakåt utan nu måste lägena sättas framåt också. De avslutande 10 minuterna av den första halvleken så gör AIK ett ryck och halvtidresultatet stannar vid 13-7.

Matchen känns avgjord men eftersom det är så mycket som står på spel så pratar AIK ändå ihop sig om hur man nu ska förvalta denna ledning och utöka den så att man ser till att man når det viktigaste målet med matchen, att vinna den och säkra div 2-kontraktet till kommande säsong.

Det blir en stabil seger men Kiruna stretar mot på ett bra sätt under hela den andra halvleken också så trots ett klart spelövertag för hemmalaget så blir den andra halvleken ännu jämnare målmässigt. Slutresultatet blir 27-20 och seger för AIK.

Med en omgång kvar så är nu AIK Handbolls herrlag klara för att få stanna kvar i div 2 även till nästa säsong. Detta via att man nu har säkrat niondeplatsen och de tillfrågade Norrlandslagen har tackat nej till kval.

Nästa helg avslutar AIK säsongen med hemmamatch mot Bodens BK lördag 19/3 kl. 15:00 i Råstaparkshallen. Vi ses där!