AIK vann över Hammarby, 25-20 (12-6)

Det märktes att det var derby. Hög stämning och mycket publik. Idag var killarna bäst på plan.Slutminuterna blev ganska stökiga med en dubbelutvisning för båda lagen varav tre röda kort delades ut.

I måndagskväll var det bara ett lag på planen. Vårt kära AIK visade att Stockholmshandbollen tillhör de gulsvarta delarna av staden. Ett utomordentligt målvaktsspel, hängivet försvar och lagets giftiga omställningsspel var nycklarna till imponerande vinst🖤💛 Påhejade av @aik o @hammarbyhandbollherr åskådarna under gårdagens match taggade lagen till och bjöd på en underhållande tillställning.

Henrik sammanfattar matchen:

Med ett tydligt försvarsarbete och ett högklassigt målvaktsspel fick vi tidigt grepp på gästernas anfallsstarter. Offensivt spelade vi med en kollektiv tanke och bjöd sällan på misstag och möjlighet för deras kontringar.

Halvtidsresultatet 12-6 var skönt att ta med sig in i omklädningsrummet men vi var fast beslutsamma om att inte ge vika på vårt arbete eller matchplan.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt som första, lugnt och metodiskt anfallsspel och uppoffrande försvarsspel mot gästernas 7-6 spel där vi kunde kosta på oss att missa öppet mål vid några tillfällen.

Idag var AIK det bättre laget och visade en större beslutsamhet, glädjen bland spelare och publik var stor när matchen var över. – Henrik Schneider tränare AIK

Publikens tryck var en stor anledning till AIKs inställning i matchen och publiken var igår ikväll verkligen lagets åttonde spelare!

Vi tackar ödmjukast alla som kom och stöttade oss och hälsar er varmt välkomna till nästa hemmamatch redan nu på fredag

Målskyttar:
AIK: Matija SPIKIC 1, Philip JONSSON 1, Pavle KARACIC 3, Adam TUMBA 5, Mattias WINDAHL 2, Ola PEWIK 4, Jesper LINNÈLL 5, Troels VEJBY JØRGENSEN 4

Hammarby: Rickard LÖNN 1, Kevin EGGAN JOHANSSON 1, Adam NORMAN 4, Andreas HALVARSSON 3, Adam BLANCHE 4, Patrik FAHLGREN 3, Martin DOLK 1, Viktor AHLSTRAND 2, Erik BORGENHÄLL 1

Matchens lirare och Publikens favorit i AIK: Matija SPIKIC
Matchens lirare i Hammarby: Adam NORMAN

Utvisningar:
AIK: 4×2 min varav två röda.
Hammarby: 5×2 min varav ett rött.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 1357

Priserna skänkta av Adidas och Björn Borg