AIK vann stort mot Team Rimbo

AIK Handbolls herrlag vann idag med hela 42-16 mot ett decimerat Team Rimbo

AIK Handbolls herrlag tog denna lördag emot Allsvenska Rimbos utvecklingslag Team Rimbo för en viktig match runt det nedre kvalstrecket hemma i Råstaparkshallen.

AIK tog direkt kontroll över matchen spelmässigt även om lagen målmässigt följdes åt till 4-4. Nu börjar AIK bli lite mer effektiva framåt och glider iväg några mål i protokollet. Vid ställningen 9-5 tar Team Rimbo timeout för att försöka komma in i matchen igen men det blir precis tvärtom.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

En dryg minut efter denna timeout kommer en spelare i Team Rimbo in lite sent i en närkamp när AIK har friläge. Rött kort på Rimbospelaren och straff för AIK dömer domarna och här avgörs matchen. Team Rimbo hade nämligen bara precis fullt lag med sig och blir nu tvingade att spela en man kort de återstående 40 minuterna.

Detta vara en viktig match för AIK av många skäl och förutom att man ville vinna för att hålla Rimbo bakom sig och säkra minst kval så behövs en bättre målskillnad om man ska kunna avancera något på serien här i slutspurten.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

AIK gör vad man kan för att trycka på restens av matchen samtidigt som Rimbo kämpar med det de har. Slutresultatet blir 42-16 och det blir självklart inte någon riktig match efter det röda kortet men viktiga poäng och en lite bättre målskillnad blir i alla fall resultatet för AIK.

 

 

Nu har AIK 3 matcher kvar att spela i serien och redan nu på onsdag är den tuffaste, borta mot fjolårsrivalen Ceres.