AIK:s skridsko- & bandyskola i full gång!

Efter lite höstligt väder i början har bandyskolan nu en härlig vintrig inramning på Bergshamra Arena.

Det har blivit väldigt populärt att lära sig skridskoåkningens och bandyns grunder tillsammans med oss på bandyskolan under lekfulla former. Vi slår ett nytt deltagarrekord även i år med 80-tal barn med på isen. Mycket glädjande är att många som varit med tidigare återvänder och att fler och fler nya löpande strömmar till. Vi är också lite extra stolta över att vi har över 30 tjejer med, den överlägset högsta andelen av alla Stockholms bandyskolor. Barnen är indelade i tre huvudgrupper Ishjältar, Superskrinnare och Bandystjärnor, beroende på ålder och hur långt man kommit i sin utveckling. Den 16 februari är det dags för säsongsavslutning med en av årets höjdpunkter – Gnagisbesök.

Vi har även två lag igång i Stockholms Bandyförbunds seriespel, i P8 och P9-serien. Vi spelar med mixed-lag med både killar och tjejer. Vi har varit och spelat Spånga, Zinken och i Gustavsberg. Det har blivit segrar, förluster och oavgjorda matcher, dvs precis som det ska vara. Det viktigaste, våra huvudmål, har vi lyckats uppnå varje gång; att ha kul och att alla får vara med. Dessa Bandystjärnor tränar både söndagar och onsdagar.

bandyskolan_04_jb

Den 15 februari kommer att vara en fullspäckad AIK-ungdomsbandydag; vi kommer att premiärspela med ett renodlat tjejlag på Zinken där vi bla möter Hammarby. På Bergshamra Arena kommer vi att anordna P9-poolspel och vi själva kommer att spela två matcher, mot Spillersboda och Hammarby Vit.