Andra raka i Vallentuna

AIK handbolls herrlag åkte denna lördag till Vallentuna och hämtade hem två poäng och femton plusmål.

På lördagen var AIK på besök i Vallentuna Sporthall där man skulle ta sig an hemmalaget som i premiären hade förlorat med 6 bollar borta mot Enköping. Med tanke på att AIK inte visste riktigt vilket lag man skulle möta så bestämde man sig för att utgå från att VHK hade starkast möjliga lag och utgå från att man måste göra en bra match.

Matchen börjar oväntat jämnt och samtidigt som AIK inte alls får till sin höjd i försvaret så utnyttjar Vallentuna detta på bästa sätt och leder med ett par bollar i inledningen. Detta skulle visa sig vara tillfälligt för ju längre halvleken lider desto tröttare blir hemmalaget och AIK kan sakta men säkert glida iväg i målprotokollet. I halvtid är ställningen klara 9-18.

handboll_herr_2015_2

Efter en ganska dålig första halvlek pratar AIK ihop sig i halvtid att man nu måste öka tempot för att försöka dra ifrån ytterligare och inte bjuda in Vallentuna igen. Spelmässigt så är AIK helt överlägsna i den andra halvleken men har på tok för dålig skärpa i avsluten när man trots en rad bra lägen lyckas skjuta utanför ett flertal gånger. Som tur är så håller man ihop det bra bakåt under denna period så resultatet blir relativt statiskt.

Matchen slutar med AIK-vinst med klara 16-31 och laget släpper även denna match in under 20 mål vilket måste ses som godkänt men framåt så har man lite kvar att hämta i skärpa som i en sådan här match borde innebära en del mål till.

Nästa match spelas hemma i Solnahallen nu på söndag kl. 13:00 mot en av toppkandidaterna Täby och då måste alla dessa saker stämma.

Välkomna att heja fram AIK från läktarplats!