Ännu en knapp förlust för AIK

AIK inkasserade ikväll ännu en förlust, denna gång mot HK Ceres.

AIK Handbolls herrlag har en jobbig trend just nu. Efter att han inlett stort hemma i seriepremiären mot Lidingö har man inkasserat en rad jämna förluster.

Ikväll åkte AIK till Norrtälje för att spela mot Ceres som har haft en liknande inledning. Ceres börjar som vanligt i högsta fart som AIK är vana att de gör men AIK lyckas inte sätta dit sina egna lägen framåt så efter 10 minuter så leder hemmalaget med 6-1.

AIK tar nu tag i matchen och lyckas arbeta sig tillbaka och endast 5 minuter senare så har AIK brutit tillbaka och Ceres leder endast med 8-7. Lagen följs nu åt resten av halvleken och när domaren blåser av för halvtid så leder Ceres med 16-14 och matchen är helt öppen.

I halvtid så pratar AIK om vad som behöver bli bättre i andra halvlek och man gör också halvlekens första mål och nu är det match på allvar igen. Lagen fortsätter att följas åt under andra halvlek och turas om att ha ledningen och vid ställningen 25-24 är det dryga 6 minuter kvar och matchen står och väger.

Ceres får i det här läget straff som de sätter dit och det blir sista spiken i kistan för närmare än så kommer inte AIK denna gång utan slutresultatet blir 28-25 och AIK får konstatera att man har inkasserat ännu en jämn förlust. En sak som kan konstateras är att med 8 utvisningar för AIK och endast 1 för Ceres så bidrar detta så klart till slutresultatet i en sådan jämn match.

Denna trend måste nu vändas och förhoppningsvis lyckas AIK ta tag i detta redan till kommande helg när man spelar mot SIF.