Antiklimax hemma mot Täby

Det var dags för en tidig seriefinal och toppmöte mellan AIK och Täby i Solnahallen på söndagen. Tyvärr slutade det med förlust, dock en knapp sådan med 30-32.

Täby hade ställt upp med det absolut bästa de har och AIK ställde upp med det starka lag som man besegrade Vallentuna med föregående helg. Det var jämnt från början men det som skilde mest mellan lagen var att Täbys högernia (gladiatorn Hercules) fick det mest att fungera och det gjorde att Täby fick ett försprång med ett par mål. AIK bet ihop och kämpade sig ikapp och i halvtid är ställningen ett mål ned för AIK.

AIK pratar ihop sig under halvtidsvilan och behöver nu få en högre press på Täbyspelarna med snabbare spelvändningar och mer skytte utifrån för att kunna vända på matchbilden och kunna springa ifrån Täby som tar varje chans för att vila.

handboll_herr_2015_6

Den andra halvleken blir helt jämn och det är ställningskrig över hela banan. AIK får inte alls till det skytte man har pratat om i halvtid utan arbetar istället med att stega sig fram till bra lägen.
AIK lyckas att sätta några riktigt svåra lägen medan Täby lyckas skapa mer öppna klara lägen. In i det sista är det kamp och den vinner Täby till slut med 30-32.

AIK kan vara nöjda med den inställning som man visar upp för hemmapubliken, men det finns en hel del som man behöver jobba med för att vinna en sådan här match. Det finns många situationer som AIK borde ha kunnat utnyttja bättre hos Täby, men förhoppningsvis så har man lärt sig något av denna match och gör det bättre till nästa gång.