Antingen gör man som alla andra, eller så…

Antingen gör man som alla andra bouleklubbar i Stockholm, och då blir det som det redan är. På gott och ont. Eller så prövar man helt andra vägar och möjligheter, och kanske ritar om boulekartan på sikt. Det är vad vi har gjort i AIK Boule. Nu förbereder vi nästa steg.

Det har varit ett intensivt första halvår, med väldigt mycket arbete. Att vända en spiral som skruvat sig nedåt och inneburit att vi de två senaste åren tappat upp mot 75% av våra aktiva, uppemot 75% av våra intäkter och inte haft någon ungdomsverksamhet – det har varit tufft. Desto roligare att kunna konstatera vad vi uppnått sedan årsmötet i slutet av mars:

Skolsamverkan med Solna Stad. Föreningssamverkan med AIK Ungdomsfotboll. Lokal samverkan med Parkleken och Fritidsgården i Huvudsta. 2 p från Div 1-kval med en tunn spelartrupp och vi seglade genom Div 2-kvalet utan poängförlust.

2017 har varit ett grymt år, så långt. Och 2018 ska bli ännu mäktigare. Under hösten börjar jobbet på allvar med att få fram en 8 – 10-banors boulehall i Solna. Till våren väntar det första Skolmästerskapet i Boule i Solna. Och sedan: att nå direktuppflyttning till Div 1.

Därför behöver vi bli fler inför säsongen 2018.

Vi söker spelare som är hungriga på att försöka ta sin spelarutveckling till den höga förbundsnivån. Och på sikt ännu högre…

Och vi söker spelare som vill hjälpa till med barn- och ungdomssatsningen. Det kommer att behövas ungdomsledare 2018.

Spelare med elitdrömmar eller ungdomsledare? Man kan bli hjälte på många sätt i AIK Boule, när vi nu gör oss redo för nästa steg. Intresserad? Mejla oss på boule@aik.se

Jonas Almquist

Ordförande

AIK Boule/AIK Ungdomsboule